Anonim şirketler Ana Sözleşmesi
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ANONİM ŞİRKETİ
A N A S Ö Z L E Ş M E S İ
KURULUŞ :
MADDE -1 :
Aşağıda adları, soyadları, uyrukları ve açık adresleri yazılı kurucular arasında Türk Ticaret Kanunu'nun Anonim Şirketlerin ani surette kurulmaları hakkındaki hükümlerine göre bir Anonim Şirket teşkil edilmiştir.
Kurucunun adı soyadı |
İkametgah Adresi |
Uyruğu |
1- . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . |
. . . . . . . . . . . . . . . . . |
. . . . . . . . . . . . . . . . . |
2- . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . |
. . . . . . . . . . . . . . . . . |
. . . . . . . . . . . . . . . . . |
3- . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . |
. . . . . . . . . . . . . . . . . |
. . . . . . . . . . . . . . . . . |
4- . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . |
. . . . . . . . . . . . . . . . . |
. . . . . . . . . . . . . . . . . |
5- . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . |
. . . . . . . . . . . . . . . . . |
. . . . . . . . . . . . . . . . . |
ŞİRKETİN ÜNVANI :
MADDE -2 :
Şirketin ünvanı . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ANONİM ŞİRKETİ' dir.
AMAÇ VE KONU :
MADDE -3 :
Şirketin amaç ve konusu başlıca şunlardır.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Şirket yukarıda yazılı olanlar dışında yararlı ve gerekli görülecek iş ve işlemlere Yönetim Kurulu'nun teklifi ve Genel Kurul 'un vereceği karar ile girebilir.Ancak ana sözleşme değişikliği niteliğinde olan bu gibi kararların uygulanması için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı 'ndan gerekli iznin alınması şarttır.
ŞİRKETİN MERKEZ VE ŞUBELERİ :
MADDE -4 :
Şirketin Merkezi . . . . . . . . . . . . . . . İli ; . . . . . . . . . . . . İlçesindedir.Adresi : . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ' dir.Adres değişikliğinde yeni adres, ticaret siciline tescil ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi ' nde ilan ettirilir ve ayrıca Sanayi ve Ticaret Bakanlığı 'na bildirilir.Tescil ve ilan edilmiş adrese yapılan tebligat şirkete yapılmış sayılır.Tescil ve ilan edilmiş adresinden ayrılmış olmasına rağmen, yeni adresini süresi içinde tescil ettirmemiş şirket için bu durum fesih sebebi sayılır.Şirket Sanayi ve Ticaret Bakanlığı 'na bilgi vermek kaydı ile yurt içinde ve yurt dışında şubeler açabilir.
ŞİRKETİN SÜRESİ :
MADDE -5 :
Şirket kesin kuruluşundan başlamak üzere süresiz olarak kurulmuştur.
SERMAYE :
MADDE -6 :
Şirketin sermayesi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , -TL ( . . . . . . . . . . . . . . . Türk Lirası ) ' dır.Bu sermaye her biri . . . . . . . . . , -TL ( . . . . . . . . . ) kıymetinde . . . . . . . . . ( . . . . . . )
adet hisseye ayrılmıştır.
Bu sermayenin;
1- . . . . . . hisseye isabet eden . . . . . . . . . . . . -TL
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,
2- . . . . . . hisseye isabet eden . . . . . . . . . . . . -TL
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,
3- . . . . . . hisseye isabet eden . . . . . . . . . . . . -TL
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,
4- . . . . . . hisseye isabet eden . . . . . . . . . . . . -TL
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,
5- . . . . . . hisseye isabet eden . . . . . . . . . . . . -TL
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,
tarafından muvazaadan ari olarak ve tamamen taahhüt edilmiştir.Şirket sermayesinin 1/4 'ü tescil tarihinden itibaren en geç üç ay içinde kalanı ise . . . . . . . . . tarihine kadar ödenecektir.Bu husustaki ilanlar ana sözleşmenin ilan maddesi uyarınca yapılır.Sermaye taahhüt borçları Yönetim Kurulu 'nunalacağı kararlar dairesinde ve tüm ortakların yazılı ılurları alınmak suretiyle, belirtilen tarihten önce istenebilir.
YÖNETİM KURULU VE SÜRESİ :
MADDE -7 :
Şirketin işleri ve idaresi Genel Kurul tarafından Türk Ticaret Kanunu hükümlerine uygun olarak hissedarlar arasından seçilecek en az 3 üyeden oluşan bir Yönetim Kurulu tarafından yürütülür.
Yönetim kurulu üyeleri en çok 3 yıl için seçilebilirler.Seçim süresi sona eren Yönetim Kurulu Üyeleri yeniden seçilebilir.Genel Kurul lüzum görürse Yönetim Kurulu Üyelerini her zaman değiştirebilir.
ŞİRKETİ TEMSİL VE İLZAM :
MADDE -8 :
Şirketin Yönetimi ve dışarıya karşı temsili Yönetim Kurulu 'na aittir.Şirket tarafından verilecek bütün belgelerin ve yapılacak sözleşmelerin geçerli olabilmesi için bunların şirket ünvanı altına konmuş ve şirketi ilzama yetkili kişi veya kişilerin imzasını taşıması gereklidir.Yönetim Kurulu Türk Ticaret Kanunu 'nun 319. Maddesine göre şirketi temsil , ilzam ve idare selahiyetinin hepsini veya bazılarını Yönetim Kurulu Üyesi olan bir veya birkaç murahhaslara veya pay sahibi olmaları zaruri bulunmayan Müdürlere bırakabilir.
Şirket işlerinin ve faaliyetinin gelişmesi ile Yönetim Kurulu lüzum ve ihtiyaç gördüğü takdirde idare işlerinin ve görevlerinin kendi üyeleri arasında ne şekilde ve hangi esaslar dairesinde taksim edileceğini tespit eder.
DENETÇİLER :
MADDE -9 :
Genel kurul gerek hissedarlar arasında gerekse dışarıda en çok üç ( 3 ) yıl için 1 ( bir ) veya 1 'den fazla denetçi seçer.Bunların sayısı 5 'i geçemez.Genel Kurul eçilen denetçiyi her zaman azil ve yerine diğer bir kimseyi tayin edebilir.
Görev süresi biten denetçilerin tekrar denetçiliğe seçilmesi caizdir.Denetçiler, Türk Ticaret Kanunu 'nun 353.357. maddelerinde sayılan görevleri yapmakla yükümlüdür.
GENEL KURUL :
MADDE -10 :
Genel Kurul toplantılarında aşağıdaki esaslar uygulanır :
a ) Davet şekli :
Genel Kurullar olağan veya olağanüstü olarak toplanırlar.Bu toplantılara davette Türk Ticaret Kanunu 'nun 355, 365, 366 ve 368 hükümleri uygulanır.
b ) Toplantı Vakti :
Olağan agaenel akaurul toplantıları şirketin hesap devresi sonundan itibaren 3 ay içerisinde ve senede en az bir defa, olağanüstü genel kurul toplantıları ise şirketin işyeri icap ettiği hallerde ve zamanda yapılır.
c ) Rey Verme ve Vekil Tayini :
Olağan ve Olağanüstü Genel Kurul toplantılarında hazır bulunan hissedarlar veya vekillerinin her
hisse için bir oyu vardır.Genel Kurul toplantılarında hissedarlar kendilerini diğer hissedarlar veya hariçten tayin edecekleri vekil vasıtaları ile temsil ettirebilirler.Şirket hissedarı olan vekiller kendi oylarından başka temsil ettikleri hissedarların sahip olduğu oyları kullanmaya yetkilidir.
d ) Müzakelerin Yapılması ve Karar Nisabı :
Şirket genel kurulu toplantılarında Türk Ticaret Kanunu' nun 369. maddesinde yazılı hususlar müzakere edilerek gerekli kararlar alınır.Genel Kurul toplantıları ve bu toplantılardaki karar nisabı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine tabidir.
e ) Toplantı Yeri :
Genel Kurul yönetim merkezinin binasında veya yönetim merkezinin bulunduğu şehrin elverişli bir yerinde toplanır.
TOPLANTILARDA KOMİSER BULUNMASI :
MADDE -11 :
Gerek olağan ve gerekse olağanüstü genel kurul toplantılarında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı komiserinin bulunması ve toplantı tutanaklarının ilgilerle birlikte imza edilmesi şarttır.Komiserin gıyabında yapılacak genel kurul toplantılarında alınacak kararlar ve komiserin imzasını taşımayan toplantı tutanakları geçerli değildir.
İLAN :
MADDE 12 :
Şirkete ait ilanlar Türk Ticaret Kanunu 'nun 37. Maddesinin 4. Fıkrası hükümleri saklı kalmak şartı ile şirket merkezinin bulunduğu yerde çıkan bir gazete ile en az 15 gün evvel yayınlanır.Mahallinde gazete yayınlanmadığı takdirda ilan en yakın yerdeki gazete ile yapılır.Ancak Genel Kurulun toplantıya çağrılması ile ilgili ilanlar Türk Ticaret Kanunu 'nun 368. Maddei hükümleri gereğince ilan ve toplantı günleri hariç olmak üzere en az iki hafta evvel yapılması zorunludur.Sermayenin azaltılması veya tasfiyesine ait ilanlar için kanunun 397. ve 438. maddelerindeki hükümler uygulanır.
HESAP DÖNEMİ :
MADDE -13 :
Şirketin hesap yılı, Ocak Ayının ilk gününden başlar.Aralık ayının sonuncu günü biter.Fakat ilk hesap yılı şirketin Ticaret Sicili 'ne tescil suretiyle tüzel kişilik kazandığı tarihten başlar ve o yılın Aralık ayının son günü sona erer.
KAR 'IN TESPİTİ VE DAĞITIMI :
MADDE -14 :
Şirketin genel masrafları ile muhtelif amortisman bedelleri gibi şirketçe ödenmesi ve ayrılması zaruri olan miktarlar hesap senesi sonunda tespit olunan gelirden indirildikten sonra geriye kalan miktar safi karı teşkil eder.Safi karın tespiti hususunda Türk Ticaret Kanunu 'nun Vergi Usül Kanunu 'nun vesair Mali Kanunların hükümlerine uyulur.
Yukarıdaki madde gerğince tespit olunacak safi kardan ödenmesi gereken vergiler düşüldükten sonra kalan miktardan :
a ) %5 nispetinde Kanuni yedek akçe ile,
b ) Ödenmiş sermayenin %5'i nispetinde birinci temettü payı ayrılır.
c ) Kanuni Yedek Akçe ile birinci temettü hissesinin ayrılmasından sonra kalan kardan Genel Kurul kararı ile en fazla %10 'u Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerine en fazla %10 'u da Şirket 'in Müdür, ve müstahdemlerine tahsisi olunabilir.
d) Kalan kar, Genel Kurul kararına göre kısmen veya tamamen ikinci temettü payı olarak, dağıtılabileceği gibi, dağıtılmayarak, herhangi bir yedek akçe olarak da muhafaza edilebilir.
e ) Ortaklara dağıtılmasına karar verilen birinci ve ikinci temettü payının hangi tarihte ödeneceği genel Kurul tarafından tespit olunur.
f ) Türk Ticaret Kanunu 'nun 466/3. maddesi hükmü saklıdır.
İHTİYAT AKÇESİ :
MADDE -15 :
Şirket tarafından ayrılan ihtiyat akçeleri hakkında T.T.K. nun 466 ve 467 maddeleri hükümleri uygulanır.
KANUNİ HÜKÜMLER :
MADDE -16 :
İşbu esas mukavelede yazılı olmayan hususlar hakkında Türk Ticaret Kanunu 'nun konuya ait hükümleri uygulanır.
GEÇİCİ HÜKÜMLER :
GEÇİCİ MADDE 1 :
İşbu ana sözleşme ile ilgili Damga Vergisi tutarı olan . . . . . . . . . . . . . . . TL. sı, kanuni süresi içerisinde . . . . . . . . . . . . . . . Vergi Dairesi 'ne ödenecektir.
KURULUŞ GİDERLERİ :
GEÇİCİ MADDE 2 :
Şirketin kuruluşuna tekaddüm eden ve kurucular tarafından yapılan ve kuruluş için gerekli addolunan bilcümle harcamalar şirketin masraflarına intikal ettirilir.
İLK YÖNETİM KURULU ÜYELERİ :
GEÇİCİ MADDE 3 :
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
TEMSİL :
GEÇİCİ MADDE 4 :
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
İLK MURAKIP :
GEÇİCİ MADDE 5 :
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
KURUCU ORTAKLAR
1- . . . . . . . . . . . . . . . . . . . |
|
2- . . . . . . . . . . . . . . . . . . |
|
3- . . . . . . . . . . . . . . . . |
|
4- . . . . . . . . . . . . . . . . . . . |
|
5- . . . . . . . . . . . . . . . . . . . |
ORTAŞ A.Ş. EMEKLİ GENEL MÜDÜRÜ İLE A.Ş.’LER HAKKINDA YAPILAN SÖYLEŞİ
Anonim şirket nasıl ortaya çıkar?
Bireylerin kendi başlarına biriktirmiş oldukları birikmiş sermayeleri yetersizse birleşerek geçerli bir konu üzerinde birikimlerini değerlendirirler ve anonim şirket ortaya çıkar.
Anonim şirketlerin diğer şirketlerden farkı nedir?
Sermayenin güçlü olması yerine, ortak sayısının güçlü olmasıyla ortaya çıkacak olan sermayenin değerlendirilmesidir.
Anonim şirkete nasıl ortak olunur?
Anonim şirketlerde ortaklık hisse senedi alımıyla olur. Kurucu ortaklar aldıkları karar gereğince piyasaya hisse senedi arz ederler. Şahıslar da bu hisse senetlerini satın alırlar. Anonim şirketlerde kurucu ortakların hisse senetlerinin diğerlerine göre önceliği vardır.
Anonim şirketler nasıl yönetilir?
Bu şirketler bir yönetim kuruluyla yönetilirler. Yönetim kurulları; Yönetim kurulu başkanı ve en az beş yönetim kurulu üyesiyle yönetilirler. Ayda bir toplantı yaparak bazı kararlar alırlar ve profesyonel genel müdür ve çalışanlarıyla şirketin yönlendirilmesi sağlanır. Yılda bir defa genel kurul toplantısı yapılır. Ortaklar yönetim kuruluna resmi bir davetle davet edilirler. %51 iştirak sağlandıktan sonra hükümet komiserinin müsaade ve denetimiyle yönetim kurulu toplantısı yapılır. Burada yıllık faaliyetler yönetim kurulu başkanı tarafından üyelere anlatılır. Bütün faaliyetler ve mali bilanço üyelere anlatılır ve yönetim kurulu ibra[1] edilerek toplantıya son verilir. Bu arada üyelerin istekleri söz alma sırasına göre yönetim kurulu tarafından dinlenilir ve gelecek yıl itibariyle uygulanabilirliği çerçevesinde değerlendirilir.
Anonim şirketlere ortak olmanın getirileri nelerdir?
Anonim şirketlerde ortaklar yatırdıkları sermaye oranında söz sahibidirler. Hisselerini yönetim kurulunun müsaadesiyle başkalarına satabilirler. Hisse senedi almak yönetim kurulunun müsaadesine tabidir. Hissedarlar ayrıldıklarında yönetim görevine devam eder. Hisse senetlerinin devri %51’i değiştirdiği takdirde yönetim kuruluda otomatik olarak değişir. Hisse senedinin devirlerinde öncelik kurucu üyelerinindir. Kâr dağıtma yönetim kurulunun kararına tabidir. Yatırımlar yine yönetim kurulunun insiyatifindedir. Genel müdür yönetim kurulunun işaret ettiği veçhile[2] şirketi yönetmek zorundadır.
Anonim şirketle Limited şirkete ortak olmanın farklılığı nedir?
Limited şirketlerde sermaye gücü vardır. Ortakların sorumluluğu sermayesi kadardır. Anonim şirketlerde ise; herkes maddi gücüne göre A.Ş.’ye ortak olabilir. Ortakların kazanacağı para yönetim kurulunun insiyatifine kalmıştır.
Anonim şirketler neden birleşme yoluna giderler?
Birleşme, ticari hayattaki terimle şirketlerin birbirleriyle evlenmesidir. Bu evlenme ile konularında güçlenmek için daha çok pazar daha güçlü teknoloji yenilenme ihtiyaçlarını başka sermayeden takviye olarak gerçekleştirirler. Birleşen şirketler birbirlerinin pazarlarından ve avantajlarından yararlanırlar.
Anonim şirket olmanın dezavantajları nelerdir?
Anonim şirket olmanın en büyük dezavantajı yönetim kurulunun şirket ortaklarını rahat bırakmamasıdır. Anonim şirketlerde devamlı surette yönetim krizi yaşanır. Her kafadan ses çıkarak hoşnut olmayan ortaklar anonim şirketlerin yatırımlarını engeller, ortaklar büyüme yerine kâr arzu ederler, bu nedenle sürekli yönetim krizi yaşanır. Ayrıca son derece süratli değişim yaşayan dünyada yönetim yeni teknolojilere ayak uydurmada güçlük çeker. Sürekli yenilenme ve teknolojik üstünlük sağlama çabaları yönetimleri yorgun düşürür, para bulmalarını zorlaştırır. Bu da anonim şirketlerinin yetersiz olan sermayelerini artırmasını gerektirir. Sermaye artırımı ortaklar tarafından istenmeyen bir durumdur. Bu nedenle sermaye bulma zorlukları ortaya çıkmaktadır. Sermaye artırımı, hisse senedinin bedelli ve bedelsiz olarak verilmesi ile ortaklara dağıtılır. Bu da ortakların kendi ceplerinden para çıkması demektir. Bu olaydan ortaklar hoşnut olmazlar. Anonim şirketlerde ortaklık sabır gerektirir. Kuruluşundan itibaren hemen kâr hevesine kapılarak şirketin zarar etmesini hoş karşılamazlar.
Anonim şirket olmanın avantajları nelerdir?
Hisse senedi alanlar hisse sorumluluğundan başka sorumluluğa sahip değildirler. Güçlü olduklarında yaptırım güçleri yüksektir ve yenileme güçleri vardır. Halkın iştirakî söz konusu olduğundan ülke kalkınmasına katkıları vardır.
ORTAŞ ANONİM ŞİRKETİ
Emekli Genel Müdürü
Emin PARS
KIZIKLI TARIM ÜRÜNLERİ TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ İLE YAPILAN RÖPORTAJ
Anonim Şirketiniz kaç yılında faaliyete başlamıştır?
Kızıklı Tarım Ürünleri Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi 1983 yılında 5 ortak ile Aile Anonim Şirketi olarak kurulmuştur.
Anonim Şirket açma sebebiniz nedir?
Anonim şirket açma sebebimiz her türlü gideri masraf olarak yansıtıldığından vergi indiriminden yararlanmaktı.
Başka bir sermaye şirketi değil de niye Anonim Şirket kurdunuz?
Limited mi olsun, Adi ortaklık mı olsun diye düşünürken aile arasında kişi sayısı çok olduğundan daha cazip geldi ve kurulmasının amacı vergi mevzuatından ve kuruluşunun daha kolay oluşundan dolayı Aile Anonim Şirketi kurmaya karar verdik.
Kurmuş olduğunuz anonim şirketin size sağlamış olduğu getiriler nelerdir?
Giderlerimiz arttı ve kayıt altında olan her şeyi gider olarak işledik. Getirisi eğer bir normal adi ortaklık olsa bu kazançlar üzerinden daha fazla vergi ödenmekte ama anonim şirket olduğunda tüm yapılan masrafları masraf olarak girdiğimiz için vergi matrahından düşülür ve bu masraflar düşüldüğü içinde daha az vergi ödenir bundan dolayı gelirlerimiz daha yüksek olmaktadır.
Sosyal hayatınıza ne gibi etkileri oldu?
Çalışanlar açısından mesela büyük kurumsal firmalar olarak belki onların sosyal hayatına getirisi olabilir. Ama firma sahipleri şirketin türü sosyal hayata etkisi olamaz.
Anonim Şirket genel kuruluna katıldınız mı, katıldıysanız sizin ne gibi haklarınız vardı ve toplantının içeriği nasıl oluşuyordu?
Evet genel kurul toplantısına katıldım. Muhasebeci veya Mali Müşavir ve Hükümet Komiserinin katılımıyla Şirket ortaklarının bir araya gelerek oluşturduğu bir toplantı türüdür. Şirketin durumu, kar ve zarar durumu açıklanır, bir sonraki Mali Yıl ile ilgili kararlar alınmakta, toplantılara ortak olarak katıldım. Genel Kurulda Yönetim Kurulu seçilir, Başkan Yardımcısı ve 2 adet Muhasip üye seçilip Genel Kurul Toplantısı kapatılmış olup, haklarım ise Yönetim Kurulu seçildikten sonra Başkan Yardımcısı seçilerek görevime devam ederim.
Anonim Şirketlerde Yönetim Kurulu Toplantısına katıldınız mı, Göreviniz ne idi, Toplantı içersinde genelde konuşulanlar ne oluyordu?
Anonim Şirketlerde Yönetim Kurulu Toplantısına katıldım, Yönetim Kurulu Toplantısında görevim Başkan Yardımcılığı idi. Toplantı sonrası konuşulanlar ise gelecek yıl ile ilgili yapılacak işler, mal alım-satımları ve fiyatlar konuşulur, çok sık yapılmayan bir toplantıdır. Yönetim Kurulu Kararları genelde karar defterine, karar alınacağı zaman ya da Şirkette Yetkilinin yetkisinin dolduğu zaman, yetkisinin devam edebilmesi için, Yönetim Kurulu tarafından alınan bir karardır.
Anonim Şirketlerde Finans ve Muhasebe gibi sorunlarla karşılaştınız mı?
Muhasebe yönünden; muhasebe ile ilgili bir sorunla karşılaşmadık, Finans yönünden ise; Anonim Şirketlerde, mal alımında Finans kaynağı yetersiz olabilir, bu da Finans sorununu ortaya çıkarmaktadır.
Size göre Anonim Şirketlerinin avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Vergi mevzuatı yönünden avantajlarımız çok, ama Anonim Şirket olduğumuzda, Karımızı da zararımızı da bölüşebilmemiz için aramızda Yönetim Kurulu Kararı bir karar varıldıktan sonra bunları uygulayabilmemiz bizim için bir avantajdır. Bana göre bu Anonim Şirketinin dezavantajı yoktur.
KIZIKLI TARIM ÜRÜNLERİ TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Şerife KIZIKLI
SONUÇ
Anonim şirketler yapısı ve ona egemen olan ilkeler dikkate alındığında ülke ekonomisinde çok önemli rol oynamaktadırlar. Anonim şirketler ekonomik ve sosyal düzeni kurmak ve işletmek için insanlar tarafından icat edilmiş sanki sihirli bir değnektir.
Her şeyden önce anonim şirketlerin en büyük ve en önemli fonksiyonu dağınık ve küçük sermayeleri toplayarak değerlendirerek ve bunları büyük teşebbüslerin ve yatırımcıların emrine sunarak bir çok kişiye iş imkânı sağlamalarıdır. Günümüzde çağdaş teknoloji ile donatılmış büyük malî, ticari ve sınaî teşebbüsler ancak anonim şirketler sayesinde gerçekleşmektedir.
Bizce anonim şirketler barajlara benzemektedir. Tek başlarına işe yaramayan yağmur sularını toplar, biriktirir, düzenler ve sonra yararlı bir şekilde bunları belirli alanlara yöneltirler. Umarız geleceğimizde bu barajların sayısı hızla artar ve bir çok kişiye istihdam sağlayarak ülke ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunurlar.
[1] İbra:yapılan işin aklanması
[2] Veçhile:istenilen şekilde
25.01.2007
Kaynak: www.MuhasebeTR.com
(Bu makale kaynak göstermeden yayınlanamaz. Kaynak gösterilse dahi, makale aktif link verilerek yayınlanabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayınlayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.)
>> YIL SONU KAMPANYASI: Muhasebecilere Özel Web Sitesi 1.249 TL yerine 999 TL + KDV
Ayrıntılar için tıklayın.
>> Duyurulardan haberdar olmak için E-Posta Listemize kayıt olun.
>> SGK Teşvikleri (150 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.
>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Apple Store 'dan hemen indir.
>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Google Play 'den hemen indir.