YAZARLARIMIZ
Abbas Coşar
Yeminli Mali Müşavir
Bir Bağımsız Denetim
a.cosar@birdenetim.com



Yeni Bir Vergi Turizm Payı ve Beyannamesi…

I. GİRİŞ:

Cari açığın yapısal bir sorun teşkil ettiği son yılların ekonomi dünyamızda bacasız sanayi dediğimiz Turizm sektörü bir kat daha önem kazanıyor. Zaten 11. Kalkınma Planı’nda bahsedilen turizmle ilgili politika ve tedbirler beş yıl içinde uygulanabilirse, turizmde ciddi bir başarı elde edilebileceğini söyleyebiliriz. Yeter ki darı ambarında rüya görmeyelim.

Kalkınma planında; Türkiye’nin 2018 yılında 29,5 milyar dolar olan turizm gelirinin 2023 yılında 65 milyar dolara, ziyaretçi sayısının 46.1 milyondan 75 milyona, ziyaretçi başına ortalama harcama tutarının 647 dolardan 867 dolara, ortalama konaklama süresinin 9.8 geceden, on geceye ve ziyaretçi başına alınan gecelik 66 doların 86.7 dolara çıkartılması hedeflenmiştir.[1]

Bu bağlamda Temmuz ayında Türkiye Turizm Tanıtım Ve Geliştirme Ajansı 7183 sayılı Kanun ile kuruldu. Ülkemizi turizmde dünyada ilk üçe sokmak hedefi ile getirilmiş bulunan ajansın, uygulamada başarılı olup olamayacağını hep birlikte göreceğiz. Yeter ki hayaller Roma gerçekler harabe olmasın.

Bugünkü yazımızda adı geçen kanunun fonunu oluşturacak yeni bir vergi ihdas edilmesi ve o vergiye ilişkin mükellefiyetlerin esas ve usüllerine ilişkin detayları inceleyeceğiz.

II. YASAL DÜZENLEME:

15.07.2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak (6. maddesi hariç) yürürlüğe giren 7183 sayılı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Hakkında kanunun 6’ncı maddesinde “Ajansın kuruluş amaçlarının gerçekleştirilmesi ve faaliyetlerinin finansmanında kullanılmak üzere turizm payı alınır” hükmü yer almaktadır.[2]

Turizm Payının beyanına ilişkin uygulamaya yön veren usul ve esaslar  ise 1 Sıra Numaralı  Turizm Payı Beyannamesi Genel Tebliği’nde açıklanmıştır.[3]

Turizm Payı 7183 Sayılı Kanunla 01.10.2019 Tarihinden itibaren ekonomik ve vergi dünyamıza girmiş bulunuyor.

III. TURİZM PAYI MÜKELLEFİYETİNE İLİŞKİN ÖZELLİK ARZ EDEN HUSUSLAR

Turizm Payı Nedir?

İlgili Kanun’un 6’ncı maddesinde hükmedildiği üzere Ajansın kuruluş amaçlarının gerçekleştirilmesi ve faaliyetlerin finansmanında kullanılmak üzere turizm payı alınır. Turizm payı; aşağıda sayılan ticari işletmelerin yatırımcısı veya işletmecisi olan gerçek veya tüzel kişilerin bu işletmelerdeki faaliyetleri sonucunda, 1 Ekim 2019 tarihinden itibaren, elde ettikleri net satış ve kira gelirlerinin toplamı üzerinden;

a) Bileşik tesisler ile konaklama tesislerinden binde yedi buçuk,

b) Bakanlıktan belgeli yeme-içme ve eğlence tesislerinden binde yedi buçuk,

c) Deniz turizmi tesisleri ile Bakanlıktan belgeli deniz turizmi araçlarından binde yedi buçuk,

ç) Seyahat acentalarından (münferit uçak bileti satışları hariç) on binde yedi buçuk,

d) Havayolu işletmelerinden (ticari yolcu taşımacılığı faaliyetlerinden) on binde yedi buçuk,

e) Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından işletilenler hariç olmak üzere havalimanı ve terminal işletmelerinden binde iki,

oranında olmak üzere bu ticari işletmelerin yatırımcısı veya işletmecisi olan gerçek veya tüzel kişilerin bu işletmelerdeki faaliyetleri sonucunda elde ettikleri net satış ve kira gelirlerinin toplamı üzerinden alınır. Kış, termal, sağlık, kırsal ve nitelikli spor turizmi gibi Bakanlık tarafından teşvik edilmesi uygun görülen turizm türlerinde faaliyet gösteren tesisler için bu oranlar yüzde elli indirimli olarak uygulanır.

Beyanına İlişkin Düzenlemeler Nelerdir?

Başvuru…

Gelir İdaresi Başkanlığının İnteraktif Vergi Dairesi (https://ivd.gib.gov.tr) sistemi üzerinden elektronik ortamda başvurarak  Veya dilekçe ile (doğrudan ya da taahhütlü posta yoluyla) yetkili vergi dairesine müracaat ederek, Turizm payı mükellefiyetlerini tesis ettirmek zorundadırlar. 1 Sıra No’lu Turizm Payı Beyannamesi Genel Tebliği 02/11/2019 tarih ve 30936 sayılı Resmi Gazete de yayımlandığından ve yayımı tarihinde yürürlüğe girdiğinden 18/11/2019 tarihi mesai saati sonuna kadar mükellefiyet tesis işlemini gerçekleştirmek zorundadırlar.

Beyanname…

Kurumlar Vergisi mükellefleri (Anonim Şirketler, Limited Şirketler, Kooperatifler, İktisadi İşletmeler vb) için aylık verilecek.

Diğerleri (gelir vergisi mükellefleri, adi ortaklıklar vb) için 3 aylık dönemler halinde verilecektir.

Hangi Vergi Dairesi…

Turizm payı mükellefiyeti 1/10/2019 tarihi itibariyle başladığından kurumlar vergisi mükellefleri ilk aya ilişkin (01/10/2019-31/10/2019 dönemine ilişkin) Turizm Payı Beyannamesini 30/11/2019 tarihine kadar kurumlar vergisi yönünden bağlı oldukları vergi dairesine vereceklerdir.

Kurumlar vergisi dışında kalan mükellefler (gelir vergisi mükellefleri, adi ortaklıklar vb) ilk Turizm Payı Beyannamesini (2019 yılı Ekim, Kasım ve Aralık ayı için) 31/01/2020 tarihine kadar vereceklerdir.

Turizm Payı Beyannamesi gelir veya kurumlar vergisi yönünden bağlı bulunan vergi dairesine verilecektir.

Ödeme…

Turizm payı, beyanname verme süresi içinde (beyanname verilen ayın son günü) ödenecektir.

Gelir Olmasa Dahi Beyanname Düzenli Verilecek…

Turizm Payı Beyannamesi vermek zorunda olanlar ilgili dönemde satış veya gelir elde etmeseler dahi beyanname vermek zorundadırlar. Bu durumda beyanname “Beyan edilecek turizm payı bulunmamaktadır” seçeneği işaretlenerek verilecektir.

Elektronik Ortamda Verilebilecek…

Beyanname mükelleflerin (turizm payı ödemek zorunda olanların) kendileri tarafından veya varsa 3568 sayılı Kanuna göre yetkilendirdikleri meslek mensupları tarafından elektronik ortamda verilebilecektir.

Yükümlülük Bitince Vergi Dairesine Bildirim Zorunluluğu…

Turizm Payı Beyannamesi vermekle yükümlü olanların bu yükümlülüklerinin sona erdiği tarihten itibaren bir ay içerisinde bağlı bulundukları vergi dairesine yükümlülüğün sona erdiğini bildirmeleri gerekmektedir.

Matrah ve Vergi Hesabı…

Net Satış Hasılatı ve Kira Geliri…

Yukarıda açıklanan turizm payına ilişkin düzenlemede, turizm payının üzerinden hesaplanacağı tutar; anılan faaliyetlerden elde edilecek net satış hasılatı ve kira gelirlerinin toplamı olarak öngörüldüğü, başka bir deyişle; ciro üzerinden hesaplanacağı için, turizm payını ödeyecek kişi ya da kurumların kar ya da zarar etmiş olmalarının önemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla, zarar olsa dahi turizm payı ödenmek zorunda kalınacaktır.

Keza, seyahat acentalarında oran daha düşük olarak belirlenmiş olsa da, net satış hasılatı içine, yansıtılan konaklama, yeme-içme vb. giderler de dahil olursa, bunları da içeren tutar üzerinden turizm payı hesaplanacaktır.

Buna göre net satışlar aşağıdaki şekilde hesaplanabilir:

Net Satışlar : (Esas Faaliyete İlişkin Satışlar + Sübvansiyonlar + Satış Tarihindeki Vade Farkları + İhracatla İlgili Dönem İçinde Ortaya Çıkan Kur Farkları) – (Satış İskontoları + Satış İadeleri + İhracatla İlgili Dönemde Ortaya Çıkan Olumsuz Kur Farkları)

 Seyahat Acentaları tarafından yapılacak münferit uçak bileti satışları hesaplamaya dahil edilmeyecektir. Aynı şekilde seyahat acentası faaliyetleri dışında elde edilen hasılatlar turizm payı hesabında dikkate alınmayacaktır.Turizm Payı Oranı seyahat acentalarının esas faaliyet konuları için on binde yedi buçuk’tur (Turizm Payı Matrahı X 0,00075).

Vergi Usul Kanunu ve 6183 sayılı Kanun Hükümleri Uygulanacak…

Turizm payının beyan, tarh, tahakkuk, tahsili ile red ve iadesinde; 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 6183 sayılı Kanun hükümleri uygulanır.

Düzeltme Beyannamesi…

Pişmanlık dahil süresi içinde veya süresinden sonra verilen beyannamenin hatalı ve/veya eksik olduğu hallerde, süresinde veya süresi geçtikten sonra bu hata ve/veya eksiklikleri düzeltici mahiyette elektronik ortamda yeni bir beyanname verilmesi mümkündür. Daha önce verilmiş bulunan Turizm Payı Beyannamesi veya beyannamelerindeki hata ve/veya eksikliklere ilişkin verilecek düzeltme beyannamelerinin, söz konusu beyan dönemlerine münhasır olarak verilen beyannamelerde yer alan bilgileri de kapsaması gerekmektedir.

 Verilen düzeltme beyannamesinin turizm payı tutarını azaltıcı nitelikte olması hâlinde düzeltme beyannamesinin elektronik ortamda gönderilmesi safhasında "Düzeltme Beyannamesi Gerekçesi" başlığı altında durumu açıklayan yazılı izahat yapılması gerekmektedir. Turizm payı tutarını azaltıcı mahiyetteki düzeltme beyannamelerine ilişkin yapılacak düzeltme işlemleri genel esaslara göre vergi dairesi tarafından yerine getirilecektir.

Verginin Red ve İadesi…

Turizm payının iade edilmesine karar verilmesi halinde öncelikle turizm payının ajansın hesabına aktarılıp aktarılmadığı kontrol edilecektir. 

Yapılan kontrol sonucunda; Turizm payının ajansın hesabına aktarılmadığının tespit edilmesi halinde iade işlemi vergi dairesi tarafından,

Turizm payının ajansın hesabına aktarıldığının tespit edilmesi halinde tahsil edilen turizm payının genel bütçe geliri olarak ayrılan yüzde 5’lik kısmının iade işlemi vergi dairesi tarafından a­­­jansın hesabına aktarılan yüzde 95’lik kısmın iade işlemi ise ajans tarafından yerine getirilecektir.

Gecikme Zammı…

Tahakkuk ettiği halde süresinde ödenmeyen Turizm Payı için ödeme tarihinde 6183 sayılı Kanuna göre gecikme zammı uygulanacaktır.

Gider Yazılma…

Ödenen Turizm Payı, kurumlar vergisi ve gelir vergisi mükellefleri tarafından matraha esas kazancın tespitinde gider olarak dikkate alınacaktır.

IV. TURİZM PAYI BEYANINA İLİŞKİN ÖRNEKLEMELER…

1.Bodrum’da turizm işletme belgesi sahibi Abba Otel A.Ş.’nin Kasım / 2019 vergilendirme dönemi satış ve gelir bilgileri ile turizm payı beyana ilişkinbilgiler aşağıdaki gibidir.

Otel İşletmeciliği’nden 2.500.000 TL net satış tutarı, turizm belgesi olmaksızın işletilen konaklama içeren çiftlik evinden 500.000 TL net satış tutarı ve aktifindeki dükkanları kiraya vermekten 300.000 TL kira geliri elde etmiştir.

Bu durumda, Abba Otel A.Ş.’nin Kasım / 2019 vergilendirme dönemine ilişkin olarak vereceği Turizm Payı Beyannamesinde

Bodrum’daki otel için 2.500.000 TL toplam tutar üzerinden binde yedi buçuk oranında 2.500.000 x 0,0075 = 18.750 TL, Bodru’daki çiftlik evinden ise 500.000 TL toplam tutar üzerinden binde yedi buçuk oranında hesaplanacak tutara yüzde elli indirim uygulanarak hesaplanan 500.000 x 0,0075 = 1.875 TL turizm payını takip eden ayın sonu(31 Aralık 2019) günü 23.59’a kadar Bodrum Vergi Dairesine elektronik ortamda beyan edilecek ve 18.750 + 1.875 = 20.625 TL turizm payını aynı sürede ödeyecektir.

2. Fethiye’de Turizm işletmesi belgesi olmaksızın faaliyet gösteren otelin işletmecisi ABBA Pansiyon Ltd. Şti. Fethiye Vergi Dairesinin Kurumlar Vergisi mükellefidir. Şirket hem yatırımcısı hem de işleticisi olduğu otelin işletmesinden Şubat ayında 900.000 TL konaklama net satış geliri elde etmiştir.Fethiye’deki Otelin bulunduğu yapının giriş katında yer alan, sokağa cephesi bulunan, tesis içinden müşterileri için doğrudan ulaşım imkânı sunan fiziki bağlantısı bulunmayan ve otel dışına hizmet veren banka, ATM, kuaför, kuyumcu, lokanta gibi ticari üniteler de otel yatırımcısına (işletmecisine) aittir ve lokanta yatırımcı (işletmeci) tarafından işletilmektedir. Banka, ATM, kuaför, kuyumcu ise üçüncü kişilere kiraya verilmiştir. Şubat ayında 100.000 TL kira geliri elde etmiştir.

Aynı şirket İstanbul Beyazıt’ta  5 yıldızlı turizm belgeli otel’in otel işletmesi kira geliri  1.000.000 TL ve Bu otelde üçüncü kişilere kiraya verilmek suretiyle işletilen SPA, kuaför, kuyumcu vb. tesis içinden müşterileri için doğrudan ulaşım imkânı sunan fiziki bağlantısı bulunan veya bütünlük içerisinde olan yan ünitelerinden 300.000 TL kira geliri elde edilmiştir.

ABBA Pansiyon Ltd. Şti. Şubat / 2020 vergilendirme döneminde Fethiye’deki otel işletmeciliğinden 900.000 TL net satış tutarı ve İstanbul Beyazıt’taki otelin işletmesinden 1.000.000 TL kira geliri ile İstanbul’daki otel ile bağlantısı bulunan yan ünitelerdenelde edilen 300.000 TL kira geliri olmak üzere toplam 2.200.000 TL elde etmiştir.

ABBA Pansiyon Ltd. Şti.’nin Fethiye’deki Otelin bulunduğu yapının giriş katında yer alan, sokağa cephesi bulunan, tesis içinden müşterileri için doğrudan ulaşım imkânı sunan fiziki bağlantısı bulunmayan ve otel dışına hizmet veren banka, ATM, kuaför, kuyumcu, lokanta gibi ticari üniteler de otel yatırımcısına (işletmecisine) aittir ve lokanta yatırımcı (işletmeci) tarafından işletilmektedir. Ancak otelinin bulunduğu yapıdaki ticari ünitelerin kiraya verilmesi veya bizzat işletmeci tarafından işletilmesi sonucunda elde edilen hasılat ve kira geliri turizm payına tabi gelirler kapsamında olmadığından, turizm payının hesabında dikkate alınmayacaktır. İstanbul Beyazıt’taki otelinin yan ünitelerinin kiraya verilmesi sonucunda elde edilen kira geliri, hesaplanacak turizm payına dâhil edilecektir.

Bu durumda, ABBA Pansiyon Ltd. Şti.’nin Şubat / 2020 vergilendirme dönemine ilişkin Turizm Payı Beyannamesinde toplam 2.200.000 TL üzerinden binde yedi buçuk oranında 2.200.000 x 0,0075 = 16.500 TL turizm payını Mart/2020 ayı son günü saat 23.59’a kadar Fethiye Vergi Dairesine elektronik ortamda beyan edecek ve aynı sürede ödeyecektir.

3. Marmaris Vergi Dairesinin kurumlar vergisi mükellefi ABBA Denizcilik ve Yatçılık A.Ş. yat imalatı ihracat ve kiralaması ile yat turizmi ve otelcilik faaliyetiyle iştigal etmektedir.

Firmanın çekek ve tamir bakım onarın hasılatı Mart /2020 ayında 200.000 TL olmuştur.

Marmaris İçmelerde turizm belgesi olmayan otel kira geliri 400.000 TL’dir. Otelde ki spor salonunu kiraya vermesinden 50.000 TL kira geliri olmuştur. İçmeler Marina Sitesinde doktora kiraladığı konut kira geliri 6.000 TL olmuştur. Yine turizm belgesi olmayan yazlıklarını günlük kiralamasından elde ettiği 10 evin aylık kirası 90.000 TL net satış hasılatı olmuştur.

Yayla’da bulunan bungalo evlerin konaklama hasılatı ise 40.000 TL olmuştur.

Deniz turizmi araçları turizm işletmesi belgesiyle 3 adet yatın üçüncü kişilere kiralanmasından elde edilen net hasılat ise 150.000 TL olmuştur. 1 Yatını ise Artı Madencilik A.Ş’ne kiraya verilmesinden de Aylık 20.000 TL(2 yıllığına kiralamıştır) kira geliri elde etmiştir.

ABBA Denizcilik ve Yatçılık A.Ş.’nin Nisan / 2020 ayı son gününe kadar vereceği ve ödeyeceği Turizm Payı Beyannamesine dahil etmesi gereken gelirleri aşağıdaki gibi olacaktır.

Çekek ve tamir bakım onarın hasılatı 200.000 TL, Otel kira geliri 400.000 TL, Turizm otelcilik faaliyeti(yat turizmi dahil) asıl faaliyet alanı olduğu için günlük ev kiralamalarından elde ettiği hasılatı (beyannameye dahil etmesinde fayda var, aksi halde Maliye Bakanlığı’nca tenkit konusu yapılıp ek tarhiyata konu edilebilir) 90.000 TL, Yayla evleri için 40.000 TL( Bu hasılata oran yüzde elli indirimli uygulanacak), Yat işletmeciliğinden 150.000 TL olmak üzere toplam 880.000 TL gelir elde edilmiştir.

Beyannameye dahil edilmeyecek gelirler ise otel ile doğrudan bağlantısı olmayan girişi farklı olan spor salonu 50.000 TL kira geliri, Doktora kiraya verdiği konutun aylık 5.000 TL kira geliri ve 1 yatın Artı Madencilik A.Ş’ne kiralanmasından elde edilen aylık 20.000 TL kira geliri olmak üzere 75.000 TL’dir. Artı madencilik eğer bu yatı işleterek gelir elde ederse kendisi turizm payı mükellefi olacaktır. Ancak kendi temsil ağırlama için kullanıyorsa turizm payı mükellefiyeti olmayacaktır.

4. ABBA Turizm Acentası Ltd. Şti. Mecidiyeköy Vergi Dairesinin Kurumlar Vergisi mükellefidir. Nisan / 2020 vergilendirme dönemi gelirleri aşağıdaki gibidir.

Firmanın Bodrum tatili için 30 kişilik bir gruba gidiş dönüş tarifeli uçak bileti dahil 300.000 TL satış yapılmıştır. Bu satışın 250.000 TL’lik konaklama ve 50.000 TL’lik uçak bileti tutarlarını ayrı ayrı faturalandırmıştır.(kişilere faturalandırma ayrı ayrı yapıldığı varsayılmıştır.)

Aynı şekilde Paris tatili içinse 50 kişilik grup için gidiş-dönüş ulaşım (charter) tutarı dahil 400.000 TL’lik satış yapmıştır. Bu satışın 300.000 TL’lik konaklama ve 100.000 TL’lik ulaşım (charter) tutarı için tek fatura kesmiştir.(kişilere faturalandırma ayrı ayrı yapıldığı varsayılmıştır.

Aynı aya ait ayrı faturalandırılan uçak bileti hasılatı ise 900.000 TL olmuştur.

ABBA Turizm Acentası Ltd. Şti. Turizm Payı Beyannamesinde; 250.000 TL ayrı faturalandırılan konaklama bedeli, ayrı tutulmadığı için aynı faturada gösterilen 400.000 TL’lik konaklama artı uçak bileti hasılatı olmak üzere 650.000 TL’lik satış üzerinden Turizm Payı hesaplaması yapacaktır.

5. Bodrum Vergi Dairesinin kurumlar vergisi mükellefi ABBA Otel Hizmetleri Turizm A.Ş Kültür ve Turizm Bakanlığından 4 yıldızlı turizm işletme belge sahibi otel faaliyetiyle iştigal etmektedir. Temmuz / 2020 vergilendirme döneminde turizm payına esas bulunan faaliyeti kapsamında 2.000.000 TL tutarında satış gerçekleştirmiş fakat bu satışların 1.500.000 TL’lik kısmı iade edilmiştir. Eylül / 2020 döneminde ise otel konaklama faaliyetinden 3.000.000 TL net satış hasılatı gerçekleşmiştir.

Bu durumda Temmuz /2020 vergilendirme dönemi için 2.000.000 x 0,0075 = 15.000 TL turizm payı hesaplayacaktır.

Öte yandan şirketin Eylül / 2020 vergilendirme dönemine ilişkin vereceği Turizm Payı Beyannamesinde ise 1.500.000 TL’lik iade tutarını ilgili döenmdeki satış tutarından indirim olarak dikkate alacaktır. Dolayısıyla Turizm Payı Beyannamesinde 3.000.000 – 1.500.000 = 1.500.000 TL net satış tutarı üzerinden binde yedi buçuk oranında 1.500.000 x 0,0075 = 11.250 TL turizm payı hesaplayacaktır.

V.SONUÇ:

Turizm sektörünün sorunları elbette saymakla bitmez. Turizm sürdürülebilir hizmet anlayışını geliştirerek ancak belli refah seviyelerine ulaşabilecektir.

Herşey dahil iş modellerinden dolayı üst gelir gruplarına bir türlü ulaşılamamakta, turist sayısı skorlarıyla gönül eğlendiren kamuoyu meşguliyeti kişi başı harcanan paraların azlığıyla karalar bağlamaktadır.

Son söz, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için oluşturulan Turizm Tanıtım Ajansı'nın amacına ulaşması için getirilen yeni vergi Turizm Payının önce sektöre sonra istihdam ve kalkınmamıza hangi katkıları sağladığını birlikte yaşayıp göreceğiz.


[1] 2019 -2023 dönemini kapsayan ilk kalkınma planı, ülkemizin 11. kalkınma planı olarak, 23 Temmuz 2019 tarihli mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

[2] 7183 Sayılı Türkiye Turizm Tanıtım Ve Geliştirme Ajansı Hakkında Kanun, 15 Temmuz 2019 tarih ve 30832 sayılı Resmi Gazete ile yayımlandı.

[3] 1 Seri No.lu TURİZM PAYI BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ, 2 Kasım 2019 tarih ve 30936 sayılı Resmi Gazete ile yayımlandı.

10.12.2019

Kaynak: www.MuhasebeTR.com
(Bu makale kaynak göstermeden yayınlanamaz. Kaynak gösterilse dahi, makale aktif link verilerek yayınlanabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayınlayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.)

>> Duyurulardan haberdar olmak için E-Posta Listemize kayıt olun.

>> Uygulamalı Enflasyon Muhasebesi (171 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.

>> SGK Teşvikleri (150 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.

>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Apple Store 'dan hemen indir.

>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Google Play 'den hemen indir.


GÜNDEM