Maliye Bakanlığı tarafından müfettiş yardımcısı, denetmen yardımcısı ve uzman yardımcısı gibi kadrolara yönelik sınavlara girişteki yaş sınırının 30'dan 35'e yükseltilmesi, KPSS (A) grubuna yönelik hazırlanan üniversite mezunları memur adayları tarafından sevinçle karşılandı.
KPSS (A) Grubu kadroları; Başbakanlık, bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile İl Özel İdareleri ve belediyelerin teftiş kurullarında yer alan kadro ve görevlerini ifade etmektedir.
KPSS (A) Grubu'na müfettiş, uzman ve denetmen yardımcılığı gibi kadroları örnek olarak verebiliriz.
KPSS (A) Grubu kadrolara, hangi üniversite mezunları girmektedir?
Kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan KPSS (A) Grubu kadrolarına, çoğunlukla iktisadi ve idari bilimler fakültesi, siyasal bilgiler fakültesi, hukuk fakültesi, iktisat fakültesi ve işletme fakültesi mezunları girmektedir. Ancak bazı kamu kurum ve kuruluşları da sınırlı olmak kaydıyla mühendislik fakültesi, fen edebiyat fakültesi, iletişim fakültesi, ev ekonomisi yüksekokulu, sosyal hizmetler yüksekokulu, diğer yüksek öğrenim kurumlarının sosyoloji, felsefe, psikoloji ve istatistik bölümü mezunları, ziraat fakültesi ve veterinerlik fakültesi, sağlık idaresi yüksek okulu, tıp fakültesi, eczacılık fakültesi gibi çeşitli üniversite mezunlarını da almaktadır.
Haydi kamu kurumları göreve!
Kamu kurumları; KPSS (A) grubu kadroları için yaş şartlarını kendi özel yönetmeliklerinde düzenlemekte. Maliye Bakanlığı'nın bu uygulamasının diğer kamu kurumlardaki KPSS (A) Grubu'na yönelik kadrolar için açılacak sınavlarda örnek olmasını bekliyoruz. Kamu kurumlarını yönetmeliklerinde değişiklik yaparak 30 olan yaş sınırını 35'e yükseltmeleri konusunda göreve çağırıyoruz.
VATANDAŞLARIMIZIN DİKKATİNE
TORBA Kanun'u ile Devlet Memurları Kanunu'nda yapılan düzenlemelerden birisi de devlet memurluğundan çıkarma cezasına 'iş sahiplerine fiili tecavüzde bulunmak' fiili eklenmiştir. Vatandaşa fiili tecavüzde bulunan memur, devlet memurluğundan çıkarma cezası ile karşı karşıya kalabilecek. Eğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki memurlar size fiili tecavüzde bulunursa, memurları şikayet ederseniz bu memur memuriyetten olabilecek.
NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?
14.03.1966 doğumluyum. SSK girişim 1984, toplam 5675 günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?
5...794905 Nolu SMS:
SSK girişinize göre 25 yıl, 48 yaş ve 5225 prim gün şartlarına tabisiniz. 25 yıl şartınız ve prim gün sayınız tamamlanmış. Ancak 48 yaşınız 2014 yılında dolacağından emekli olacağınız tarih 14.03.2014 tarihi olacaktır.
(Kaynak: Takvim Gazetesi | 07.03.2011)
>> Duyurulardan haberdar olmak için E-Posta Listemize kayıt olun.
>> Uygulamalı Enflasyon Muhasebesi (171 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.
>> SGK Teşvikleri (150 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.
>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Apple Store 'dan hemen indir.
>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Google Play 'den hemen indir.