Günlük bir süreli yayında çalışan bir gazeteciye, en az bir yıl çalışmış olmak koşuluyla, yılda dört hafta tam ücretli izin verilmesi gerekiyor. Gazetecilik mesleğindeki hizmeti on yıldan yukarı çıkarsa ücretli izin süresinin altı haftaya çıkması gerekiyor. Gazetecinin kıdemi aynı gazetedeki hizmetine göre değil, meslekteki hizmet süresine göre hesaplanıyor. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Müdürlüğü'ne kayıt tarihinde başlayan kıdem gazeteciliğe ara verilse dahi işlemeye devam ediyor.
Günlük olmayan süreli yayınlarda çalışan gazetecilere her altı aylık çalışma devresi için iki hafta ücretli izin veriliyor. Yıllık ücretli izinlerin hesabında Türkiye'de yayınlanan gazete ve süreli yayınlarla haber ve fotoğraf ajanslarında her türlü fikir ve sanat işlerinde çalışan ve 4857 sayılı İş Kanunundaki "işçi" tarifi kapsamı dışında kalan gazetecilerin iş akdinin devam etmiş veya aralıklarla yeniden akdedilmiş olmasına bakılmaksızın, gazetecilik mesleğinde geçirdikleri hizmet süresi nazara alınmak suretiyle saptanması gerekiyor.
Basın İş Kanununa tabi olan gazetecinin kullandığı izin hafta esaslı olup aradaki hafta tatilleri izin süresinin içinde sayılıyor.
(Kaynak: Sözcü Gazetesi | 22.07.2010)
>> Duyurulardan haberdar olmak için E-Posta Listemize kayıt olun.
>> Uygulamalı Enflasyon Muhasebesi (171 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.
>> SGK Teşvikleri (150 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.
>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Apple Store 'dan hemen indir.
>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Google Play 'den hemen indir.