Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, 2010'da Türkiye'nin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olacağını söyledi. Bakan Yazıcı'nın sözlerini pratikten verdiği örnekle doğrulayan Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Ciğer, son bir yılda dünya çevresinde 10 kez tur atacak kadar ihracat amaçlı iş gezisi yaptıklarını kaydetti.
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, bu yıl Türkiye ekonomisinin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olacağını söyledi. Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (Marifed) 4. Olağan Genel Kurulu'na katılan Bakan Yazıcı, "Sizin içinizden çıkan bu iktidar döneminde Türkiye sadece ekonomisini büyütmekle kalmamış, aynı zamanda dünyanın en cazip yatırım ülkelerinden biri haline gelmiştir. Uluslararası kuruluşların tahminlerine göre Türkiye 2010'da dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden olacaktır." dedi.
Başbakan tarafından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte Tekel işçileriyle ilgili sorunu çözmekle görevlendirilen Bakan Yazıcı, hükümet olarak bu insanları aç ve açıkta bırakmadıklarını ifade etti. Ankara'da eylem yapan işçiler arasına yasadışı grupların karıştığını vurgulayan Bakan Yazıcı, bu insanların işçileri hükümete karşı kışkırtmalarından yakındı. Yazıcı, "10 aylık çalışma dönemini 11 aya, 10 günlük yıllık izin hakkını 22 güne çıkardık. Daha önce belirlenen maaşları artırdık, emekliliği gelmeyenlerin sigortalarını ödemeye devam ediyoruz ama yine kabul etmiyorlar. Tekrar görüşme süreci başlamasaydı işçilerin 20 ile 80 bin lira arasında tutan kıdem tazminatlarını da bu ayın sonundan itibaren ödemeye başlayacaktık." dedi.
Marifed 4. Olağan Genel Kurulu, dün İstanbul'da yapıldı. Genel kurulda seçimler sonucu Ahmet Ciğer yeniden başkan seçildi. Genel kurula Cezayir İstanbul Başkonsolosu Meddah Rachid, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, siyasi parti temsilcileri, yerel yöneticiler ve 450'nin üzerinde federasyon üyesi işadamı katıldı. Yeniden başkan seçilen Muhammed Ciğer, "Daha yapılacak çok işimiz var." dedi. Ciğer'in verdiği bilgiye göre Marmara Bölgesi'nde 11 ilde 30 iş dünyası derneği ile yaygın ve aktif olan federasyon, 2009 yılında üyeleri ile yurtdışı ihracat amaçlı 200 iş gezisi ile dünyanın çevresini 10 kere turlamaya eşdeğer yol kat etti. Ciğer, "Yakın zamandaki Sudan, Fas ve Mısır heyetleriyle görüşmeler, sıkışan dünya ekonomisinde Türk firmaları için yeni bir soluk ve pazar oldu. Marifed, üyeleri ile Marmara Bölgesi'ndeki iş gücüne 4 bin 500 üye firma ile 100 bine yakın istihdam sağlıyor. Avrupa Birliği ve çeşitli iş edindirme projeleri ile ev kadını ve genç nesilden bin 123 kişiyi iş sahibi yaptık. Yakın zamanda yapılan Sudan, Fas ve Mısır heyetlerinin sıkışan dünya ekonomisinde Türk firmaları için yeni bir soluk olduğunu ve pazar arayışlarına çözüm getirdi" diye konuştu.
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral de, konfederasyonlarının kurucu üyesi ve 7 bölgesel federasyondan üye sayısı olarak en büyüğü ve en aktif olanının Marifed olduğunu söyledi. Rızanur Meral, "Marifed'in Tuskon'la birlikte gerçekleştirdiği çalışma ve açılımlar, global krizin etkilerinin en aza indirilmesi ve düşen ihracat rakamlarının yeniden canlandırılması için önemli." dedi.
(Kaynak: Zaman Gazetesi | 31.01.2010)
>> Duyurulardan haberdar olmak için E-Posta Listemize kayıt olun.
>> Uygulamalı Enflasyon Muhasebesi (171 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.
>> SGK Teşvikleri (150 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.
>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Apple Store 'dan hemen indir.
>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Google Play 'den hemen indir.