Küresel mali krize karşı önlemlerin alındığını, ancak yine de tedbiri elden bırakmamak gerektiğini belirten Maliye Bakanı Unakıtan, ``Vatandaşlar dövizle borçlanmaya dikkat etsinler. Ayaklarını yorganına göre uzatsınlar`` dedi.
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, vatandalara, küresel mali kriz sürecinde nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda önemli uyarılarda bulundu.
Gündeme ilişkin soruları cevaplayan Bakan Unakıtan, küresel mali krizin Türkiye`ye olası etkileriyle ilgili olarak bazı kişilerin hükümetin gerekli tedbirli almadığı yönünde eleştirilerde bulunduğunu ve panik havası yarattığını belirterek, paniğe kapılınmaması gerektiğini vurguladı. İMKB`de yabancıların payının yüzde 70 oranında bulunduğunu ve buradaki yükseliş veya düşüşlerin yoğunlukta bulunan yabancıların işlemlerinden kaynaklandığını ifade eden Unakıtan, ``Borsa düşebilir, dışarıdan etkileniyor. Türkiye`nin içinden gelen bir sıkıntı yok. Tedbirlerimizi alıyoruz. Rahat olsun herkes ama `yatsın` demiyoruz. Tedbirli olacak herkes. Vatandaşlar dövizle borçlanmaya dikkat etsinler. Ayaklarını yorganına göre uzatsınlar, maceracı şeylere kapılmasınlar`` dedi.
TÜRK BANKALARI GÜVENLİ:
Bakan Unakıtan, Türkiye`nin hala güvenli bir liman, Türk bankalarının da en güvenilir bankalar olduğunu iddia etti. ``Bizde küresel mali krizden etkilenecek olan reel sektör ve KOBİ`lerdir`` diyen Unakıtan, bu kesimlere ucuz kredi temin etmek için bütçede çalışma yaptıklarını açıkladı. Unakıtan, ``Reel kesime omuz vereceğiz. Bu düzenlemeleri getiriyoruz`` diye konuştu.
BÜYÜME TAHMİNİNDE REVİZYON
Mali disiplini sağlamlaştırmak gerektiğini dile getiren Bakan Kemal Unakıtan, ``2009 bütçesini ona göre yaptık. Bizde 2009 bütçesinde değil, büyüme rakamında değişiklik olabilir. Büyüme rakamımız daha az olacak. Yeni büyüme tahmini yapıyoruz, bu konudaki çalışmalarımız sürüyor`` dedi.
GURBETÇİ PARALARI
İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA
Yurtdışına çıkmış Türk vatandaşlarına ait paraların ülkeye gelmesi için çalışmalara başladıklarına da değinen Unakıtan, ``Yakında bu tasarıyı Bakanlar Kuruluna sunacağız. Oradan gelecek para miktarını şu anda tahmin etmek zor`` dedi.
(Kaynak: Olay Gazetesi | 13.10.2008)
>> Duyurulardan haberdar olmak için E-Posta Listemize kayıt olun.
>> Uygulamalı Enflasyon Muhasebesi (171 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.
>> SGK Teşvikleri (150 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.
>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Apple Store 'dan hemen indir.
>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Google Play 'den hemen indir.