KPSS yerleştirmeleri ile ilgili olarak okurlardan gelen mailler, ÖSYM gibi sınav konusunda uzmanlaşmış bir kurumun neden hala nitelik kontrolu yapmamasındaki ısrarların sebebini soruyor. ÖSYM'nin ısrar sebebini Başbakanlık'taki arkadaşlara sorduğumda onlarında bu soruya cevap veremediklerini gördüm. Ancak ÖSYM yetkilileri, artık kendi branş alanı dışında olan memur yerleştirmelerinden çekilmek istediğini ve ihtisaslaştığı sınav konularına dönmek istediği görüşlerini sıklıkla dile getiriyor.
Hepimiz mağduruz
Ortada nitelik kontrolu yapılmamasından dolayı ciddi bir mağduriyet sorunu var. Burada 3 ayrı grup mağdur oluyor. İlk grup mağdur; kaynağında kontrol yapılmadığı için kadro hakkı olduğu halde işsiz kalıyorlar ve mahkeme sürecini bekliyorlar.
İkinci grup ise yerleşti göründüğü halde niteliğine uygun kadroya atanamayan istemediği işe yerleşen kısmi mağdurlar.
3. ve en önemli grup ise tüm vatandaşlar. ÖSYM'nin yerleştirme yapmamasından dolayı, ya da yanlış atamadan dolayı gerekli hizmeti alamayan vatandaş da mağdur oluyor.
Takvim bu olayın peşini bırakmayacak
Çalışanların, emeklilerin ve memur adaylarının daima yanında olan gazeteniz Takvim KPSS - 2008/3 yerleştirmelerinde yapılmayan nitelik kontrolü ile ilgili mağduriyetler giderilinceye kadar konuyu dile getirmeye devam edecek.
Mağduriyetlerinizi bildirin duyuralım
Nitelik kontrolü yapılmaması sebebiyle mağdur olan adayların durumlarını bize bildirmeleri halinde seslerini kamuoyuna duyurmalarına yardımcı olacağımı da belirtmek istiyorum. Bu konuda yaşadığınız sıkıntıları bize bildirebilirsiniz.
Ne yapılması lazım...
Geçmiş yazılarımda dasöyledim. Bundan sonra da söylemeye devam edeceğim. ÖSYM sınav konusunda kendini ispatlamış güzide birkurumumuz. Bu kurumu yıpratmamak lazım. KPSS sınavlarını ÖSYM yapsın, fakat memur yerleştirmelerini ise memur hukuku alanında uzmanlaşmış bir kurum yapsın. Bunu söylerken kafadan atmıyorum. Belli bir tecrübe ve gözleme dayanarak söylüyorum. Yaklaşık 2.5 milyonu ilgilendiren KPSS yerleştirmelerine bir el atmanın, akil insanların bu meseleyi masaya yatırmasının zamanı çoktan gelmedi mi? Lütfen 2.5 milyon insan adına bir şeyler yapalım. Şimdi harekete geçme zamanı.
İçişleri Bakanlığı'ndan Belediyelere 30 yaş genelgesi
Belediye İtfaiye Yönetmelikleri'nde yer alan itfaiye eri kadrolarına atanmak için aranılan "25 yaşını doldurmamış olmak" şartını öngören 15 inci maddesinin (ç) bendinin yürütülmesi Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun 27/03/2008 gün ve YD.İtiraz No:2008/238 sayılı kararı ile durdurulmuştu.
Yeni yaş 30 yaşını doldurmamış olmak
İçişleri Bakanlığı belediyelere göndermiş olduğu genelgede Belediye İtfaiye Yönetmeliği'nde yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar itfaiye eri kadrolarına yapılacak alımlarla memur adaylarında aranılacak yaş şartı ile ilgili olarak, belediyeler tarafından ilan edilen sınav ilanlarında, "30 yaşını doldurmamış olmak" şartının esas alınması gerektiği hususuna yer verdi.
Böylece yapılan bu düzenleme ile 30 yaşını doldurmamış olanların da belediyelerde itfaiye eri kadrolarına atanma imkanı getirilmiş oldu.
(Kaynak: Takvim Gazetesi | 18.07.2008)
>> Duyurulardan haberdar olmak için E-Posta Listemize kayıt olun.
>> Uygulamalı Enflasyon Muhasebesi (171 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.
>> SGK Teşvikleri (150 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.
>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Apple Store 'dan hemen indir.
>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Google Play 'den hemen indir.