Sağlık Bakanlığı'nın 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesine göre istihdam edilmek üzere ihtiyaç duyduğu sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme için başvurular başladı.
Sözleşmeli pozisyonlarda tercih yapabilmek için
Kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlara tercih yapabilmek için, 10-11 Temmuz 2004, 1-2 Temmuz 2006 ve 17 Eylül 2006 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavları'ndan (2004-KPSS, 2006-KPSS/1 ve 2006-KPSS/2) en az birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmak gerekir. Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır.
Başvurularda 23 Mayıs son
Adaylar tercihlerini 20-23 Mayıs 2008 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebilecekler. İnternetten tercih gönderme işlemleri 23 Mayıs 2008 gecesi saat 00.00'da sona erecek.
4/B'liler tayin isteyemeyecek
Sağlık Bakanlığı'nın 4/B'li pozisyonlarına yerleştirme sonucu göreve başlayanlar yerleştirildikleri birim dışında başka bir birime herhangi bir nedenle (eş durumu, öğrenim durumu, sağlık mazereti gibi) tayin talebinde bulunamayacak.
Halen çalışanlar başvurabiliyor
Halen 657 sayılı kanun veya diğer mevzuata göre çalışanlar (4924 sayılı kanuna veya 657 sayılı kanunun 4/B maddesine tabi sözleşmeli personel ile vekil ebe/hemşire personel gibi) bu pozisyonlara müracaat edebilecekler.
Yerleşenler 1 yıl müracaat edemeyecek
Sözkonusu pozisyonlara yerleşip göreve başlayanlar, yerleştirme sonuçlarının ÖSYM tarafından ilan edildiği tarihten itibaren 1 yıl içinde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılabilecek 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesine tabi sözleşmeli personel alımlarına çalışmakta iken müracaatta bulunamayacaklar. Müracaat edip yerleştirilseler dahi atamaları yapılmayacak. Yerleştirilenlere ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından müracaat veya atama için herhangi bir belge gönderilmeyecek.
BİZDEN HATIRLATMASI
İş akdi fesih edilenler işsizlik sigortasından yararlanabilir mi?
2 ay çalıştığım işyerinden 15 gün önce istifa ettim. İş Kanunu'nun 24. maddesine dayanarak noter kanalıyla, işverenle aramda geçen olayı yazarak, iş sözleşmemi haklı nedenlerden ötürü feshettiğimi bildirdim. İşyeriyle herhangi bir şekilde muhatap olma durumum, yaşananlar yüzünden kalmadı. İş Kanunu'nun 24. maddesine dayanarak istifa ettiğim için işsizlik parası alma hakkına sahip miyim? D.T./İstanbul
İş akdi 4857 sayılı kanunun 24. maddesi gereğince feshedilen sigortalılar, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'nda yer alan diğer şartları da taşımaları halinde işsizlik sigortası hizmetlerinden yararlanabilirler. Ancak, işveren tarafından fesih nedeninin Türkiye İş Kurumu'na ve SGK'ya kanun kapsamı dışında yapıldığının bildirilmesi halinde, iş akdinin haklı nedenler ile feshedildiğinin belgelendirilmesi gerekmektedir.
Çalışma Bölge Müdürlüğü'ne başvurabilirsiniz
İşveren ile iş akdinin fesih nedeni konusunda ihtilafa düşmeniz halinde durumunuzun incelenmesi için Çalışma Bölge Müdürlüğü'ne veya yargı yoluna başvurulabilmekte. Bununla birlikte kıdem tazminatınızın işveren tarafından ödendiğini kanıtlayan bir belge ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nün ilgili birimlerine başvurmanız gerekmektedir.
(Kaynak: Takvim Gazetesi | 23.05.2008)
>> Duyurulardan haberdar olmak için E-Posta Listemize kayıt olun.
>> Uygulamalı Enflasyon Muhasebesi (171 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.
>> SGK Teşvikleri (150 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.
>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Apple Store 'dan hemen indir.
>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Google Play 'den hemen indir.