Sanatçılarda 1.9 milyon YTL ile vergi rekortmeni olan Yılmaz, parasını riskli alanlara yatırmadığını, YTL ve döviz mevduatı olarak tuttuğunu söyledi..
Sanatçılarda Cem Yılmaz, 1 milyon 893 bin YTL vergiyle, bu yıl sanatçılar listesinde İstanbul gelir vergisi rekortmeni oldu. Yılmaz'ı 1 milyon 663 bin YTL vergi ile Aysel Gürsaçar (Seda Sayan) izledi. 872 bin 848 YTL vergi ile Mehmet Ali Erbil üçüncü, 867 bin 97 YTL vergi ile İbrahim Tatlıses dördüncü, 849 bin 349 YTL ile Beyazıt Öztürk beşinci sırada yer aldı. Cem Yılmaz, toplatıda yaptığı konuşmada, "Yol, su, elektiğe dönüşen sanatçı olmaktan mutluyum" dedi. Ödülünü, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Başkanı Murat Yalçıntaş'ın elinden alan Cem Yılmaz,"Sümerliler'de vergi oranı neydi?" diye espri yaptı. Yılmaz, "Gurur verici bir şey; çalışmalarımızın karşılığı. Sağolsunlar takdir ettiler, çok mutlu oldum" dedi. Bunun bir özellik değil, bir vazife olduğunu söyleyen Cem Yılmaz, bir soru üzerine de reklam gelirlerinin bütçelerinde önemli bir yer tuttuğunu, aktif bir yılı geride bıraktığını kaydetti. Yılmaz, "Vergi mükellefi olduğumdan beri birincilik ilk defa oluyor ama ben 12-13 yıldır ilk 10'dayım" dedi.
PARAM MEVDUAT VE DÖVİZDE
Yılmaz, kazandığı parayı riskli alanlarda yatırıma dönüştürmediğini, sadece bankada YTL ve döviz mevduatı olarak tuttuğunu ifade etti. Global dalgalanmanın kendi işlerini nasıl etkilediği yönündeki bir soruya karşılık da Yılmaz şunları söyledi: "Benim işlerimin para hareketleri ile çok ilgisi yok ve ben para kazanma amacı güden bir iş yapmıyorum. Çok çalıştığım ve işlerim para getirdiği için bir gelirim var. Ben vergi mükellefi olmaktan çıkıp, bedava güldürmek isterim ama iş oraya gelmiyor bir türlü. O refah düzeyine ulaştığımız zaman inşallah gerçekten para kazananlar vergi verecek, komedyenler de sizlerle beraber neşe içinde işimizi yapacağız. Para ile uğraşan insan değilim. Para ile oynayanların memleketimizde bazı zorlukları var. Allah kolaylık versin."
(Kaynak: Sabah Gazetesi | 29.03.2008)
>> Duyurulardan haberdar olmak için E-Posta Listemize kayıt olun.
>> Uygulamalı Enflasyon Muhasebesi (171 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.
>> SGK Teşvikleri (150 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.
>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Apple Store 'dan hemen indir.
>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Google Play 'den hemen indir.