Başbakan Binali Yıldırım Çankaya Köşkü'nde TESK ve TESKOMB temsilcileri ile yaptığı görüşmenin ardından Türk esnaf sanatkarları için önemli açıklamalarda bulunmuştur.
Başbakan Yıldırım'ın, yaptığı önemli açıklamalardan birisi de, 50 bin liraya kadar olan KOSGEB kredilerinin 2017'de de sürdürüleceği yönünde olmuştur.
Bilindiği gibi 2016 yılının son günlerinde, KOSGEB aracılığı ile 50 bin liraya kadar, bir yıl geri ödemesiz, üç yıl vadeli ve faizsiz verilecek kredilere yoğun talep gelmiştir.
Başbakan Yıldırım, 15 bin işletmenin yararlanabileceği desteğe 250 bin başvuru yapıldığını hatırlatarak önümüzdeki süreçte koşulları sağlayan herkese söz konusu kredinin verilmesi için çalışmaların yapıldığını belirtmiştir.
Üyelerimizin KOSGEB desteklerinden yararlanabilmeleri için ise, KOSGEB veri tabanına kayıt olmaları, eğer daha önceden kayıt yapılmışsa kayıtlardaki beyannamelerini güncellemeleri gerekmektedir.
NASIL KAYIT OLUNACAK?
Üyelerimiz, KOSGEB resmi internet sitesindeki 'Kayıt İşlemleri' sekmesinden yararlanarak veri tabanına nasıl kayıt olunacağını, KOBİ beyannamesinin nasıl doldurabileceğini ve desteklenen sektörleri görebileceklerdir. www.kosgeb.gov.tr adresinden, KOBİ Giriş bölümündeki "KOSGEB'e ilk kayıt" linki tıklanmalı, ardından ekrana gelen form doldurularak, KOSGEB E-KOBİ Kullanıcı Adı ve Şifresi alınmalıdır. Alınan kullanıcı adı ve şifresi sonraki tüm başvuru aşamalarında kullanılacaktır.
Kullanıcı adı ve şifresini unutanlar bağlı oldukları müdürlüklere dilekçe ile başvurmalıdırlar.
DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Kayıt adımlarının, sayfanın zaman aşımına uğramaması için 15 dakika içinde tamamlanması gerekmektedir.
Kayıt aşamasında müdürlük seçimi yapılırken, tüm işlemlerin seçilen müdürlükte yapılacağı göz önünde bulundurulmalıdır.
Müdürlüklerin iletişim bilgileri ise şöyledir:
KOSGEB GÜNEY MÜDÜRLÜĞÜ: Cumhuriyet Bulvarı No:71, 35210 Konak/İzmir Telefon: (0232) 489 90 58
KOSGEB KUZEY MÜ- DÜRLÜĞÜ: 10013. Sokak 35620 AOSB/Çiğli/İzmir Telefon: (0232) 376 73 27
Daha önce, kayıt aşamasında İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni seçmiş olanların KOSGEB Kuzey Müdürlüğüne, İzmir Torbalı TSO-KOSGEB Temsilciliği ve Ödemiş TO-KOSGEB Temsilciliğini seçmiş olanların ise KOSGEB Güney Müdürlüğüne bağlı oldukları bilinmelidir.
Vergi levhasında yazan faaliyet (NACE) kodu ile sistem üzerinde işaretlenen faaliyet kodu aynı olmalıdır. Aksi takdirde KOSGEB tarafından düzeltme istenecek olup, bu işlemler yapılana kadar evraklar kayda alınmayacaktır.
İşletmenizin esnaf sicil numarasını girerken sicil gazetesinde yer alan sicil numarası yazılmalıdır. Yazılacak e-posta adresleri de işletme yetkilisine ait olmalıdır.
Sistem üzerinden kayıt tamamlandıktan sonra çıktı alınmalıdır.
Bu işlem yapılırken alınacak olan çıktının karekodlu olmasına dikkat edilmelidir.
Ekran görüntüsü veya kopyalayapıştır yoluyla alınacak çıktılar kabul edilmemektedir.
Sistem çıktıları (KOBİ bilgi dökümanları ve KOBİ bilgi beyannamesi) alındıktan sonra gerekli yerlere işletme kaşesi basılıp, işletme yetkilisi tarafından imzalanmalıdır. Daha sonra bunlara imza sirküleri, sicil gazetesi ve faaliyet belgesi eklenerek KOSGEB'e teslim edilmelidir.
Oda faaliyet belgeleri son 6 ay içerisinde alınmış olmalıdır.
Faaliyet belgesinde NACE kodu yer almıyorsa, oda yetkilisi NACE kodunu elle yazmalı ve mühür basıp imza atmalıdır.
Odalardan alınan imza sirküleri ise ıslak imzalı olması durumunda kabul edilecektir.
Kredi dışında KOSGEB'in farklı destekleri de vardır.
Üyelerimizin bu imkanlardan yararlanabilmeleri için vakit geçirmeden KOSGEB veri tabanına kayıt olmaları veya bilgilerini güncellemeleri yerinde olacaktır.
(Kaynak: Yeni Asır | 12.01.2017)
>> Duyurulardan haberdar olmak için E-Posta Listemize kayıt olun.
>> Uygulamalı Enflasyon Muhasebesi (171 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.
>> SGK Teşvikleri (150 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.
>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Apple Store 'dan hemen indir.
>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Google Play 'den hemen indir.