Adalet mekanizmasının işlemesinde rolleri olan hakim ve savcıların eli kolu olan yargı çalışanlarının sorunlarını masaya yatırdık
Kamu çalışanlarının yanında olan Takvim, yargı çalışanlarının sorunlarını gündeme getiriyor. Adalet mekanizmasının işlemesinde büyük rolleri olan hakimlerin ve savcıların eli kolu olan yargı çalışanlarının sorunlarını ve bu sorunların çözüm yollarını, sıkıntılarını yetkililere hatırlatmak istedik. Onlara yakından bakmak, nedense özel olarak ilgi gösteren birkaç kişi dışında kimsenin aklına gelmedi. Kimdir yargı çalışanları, nasıl yaşarlar, ne kadar ücret alırlar, hayat standartları nasıldır, sorunları nelerdir pek bilinmez.
Zaten onlar da bunu yüksek sesle dile getirmezler. Kanaatkar halleriyle verilenle yaşamaya gayret eden mistik bir yaşam biçimleri vardır adeta. Hep duyarız memurlar eylemde, öğretmenler derslere girmeyecek, sağlıkçılar acil hasta dışında hasta kabul etmeyecek, polisler falan yerde yürüdü, maliyeciler eylemde v.b. Peki yargı çalışanları nerede? Neden sesleri çıkmıyor ya da yeterince güçlü değiller. Bunu merak ettiğimiz, daha yakından görmek istediğimiz için bilinmeyen bu alana mercek tuttuk.
Yargı çalışanlarını daha iyi analiz edebilmek amacıyla Takvim olarak bütün yargı çalışanlarının sorunlarını, düşüncelerini, bizlerle ve kamuoyu ile paylaşmak için göndermelerini bekliyoruz.
Peki kimdir bu yargı çalışanları, sorunları nelerdir, ne istiyorlar şeklinde bir soruyla başlayalım. Ankara'dan mail gönderen S.K. bakın yargı çalışanlarını nasıl tarif ediyor.
YARGI ÇALIŞANLARI KİMLERDEN OLUŞMAKTA
Yargı çalışanları; kendi deyimleriyle sahipsizler... Kamu çalışanları arasında sessiz çoğunluk, kimilerine göre adalet köleleri. Çoğunlukta görmediğimiz, bilmediğimiz ancak canımızın şu veya bu biçimde yandığında farkına vardığımız kişiler.
Devleti "baba" yapan insanlar. Hakimler ve savcılar dışında Adalet Bakanlığı çalışanlarını genel olarak; bakanlık merkezinde çalışanlar, ceza mahkemelerinde çalışanlar, hukuk mahkemelerinde çalışanlar, seçim kurumlarında çalışanlar, icra ve iflas dairelerinde çalışanlar, savcılık kalemlerinde çalışanlar ve ceza ve infaz kurumlarında çalışanlar olarak sınıflandırabiliriz.
(Kaynak: Takvim Gazetesi | 26.11.2007)
>> Duyurulardan haberdar olmak için E-Posta Listemize kayıt olun.
>> Uygulamalı Enflasyon Muhasebesi (171 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.
>> SGK Teşvikleri (150 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.
>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Apple Store 'dan hemen indir.
>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Google Play 'den hemen indir.