İlk defa 11.10.1986 tarihinde çalışmaya başladım. 1990 ve 1991 yıllarında 173 gün primim ödenmiş. 02.03.1992 tarihli dilekçe ile SSK isteğe bağlı sigortasına başvurdum ve 360 gün isteğe bağlı primi ödedim. 23.10.1995 tarihli dilekçe ile tekrar isteğe bağlıya ödemek için başvurdum ve başvurum kabul edildi, fakat o ara birden maddi sıkıntı yaşadım ve ödemeyi yapamadım. Şimdi isteğe bağlıya devam etme şansım olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Ayşe Aydoğan
Herhangi bir nedenle çalışmaya ara veren sigortalıların veya herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar sosyal sigorta primlerini isteğe bağlı olarak ödeyebilmektedir. SSK kapsamında isteğe bağlı olarak devam edilebilmesi için;
a) En az 1.080 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak,
b) Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna zorunlu ya da isteğe bağlı sigortalı olmamak ve buralardan kendi sigortalılığından dolayı aylık bağlanmamış olmak,
c) İsteğe bağlı olarak her ay kesintisiz otuz gün üzerinden malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemek,
d) Örneği kurumca hazırlanacak isteğe bağlı sigorta talep dilekçesiyle kuruma müracaatta bulunmak, şartları bulunmaktadır.
SSK kapsamında isteğe bağlı olarak sigortalılığa devam edilebilmesi için, isteğe bağlı sigortanın başladığı tarih itibariyle gerekli olan 1080 günün tespitinde, sigortalıların 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'na tabi çalıştıkları süreler ile isteğe bağlı sigorta, topluluk sigortası, askerlik ve hizmet borçlanması veya hizmet ihyası ile edinilmiş malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primi ödenmiş süreler ile ülkemizle ikili sosyal güvenlik sözleşmesi akdedilen ülkelerdeki belgelendirilen çalışmaların tamamı dikkate alınacaktır.
Bu nedenle okurumuz Ayşe Aydoğan'ın 1.080 gün sigorta primi ödemesi olmadığı için SSK isteğe bağlı sigortasına devam etmesi mümkün değildir.
Ancak, ev hanımları Bağ-Kur isteğe bağlısı sigortalılığına herhangi bir gün koşulu olmadan devam edebildiği için Bağ-Kur isteğe bağlı sigortasına devam etmesi mümkündür.
bağımsız denetim Mevzuatı
Yakın zamana kadar özellikle vergi hukuku ve muhasebe uygulamaları alanında birçok eseri okurlara ulaştıran Maliye ve Hukuk yayınları, Mehmet Emin Kaya tarafından hazırlanan "Bağımsız Denetim Mevzuatı" kitabını yayınlandı.
Kitapta, sermaye piyasası, bankacılık, sigortacılık, EPDK ve diğer mevzuatta bağımsız denetim konuları yer almaktadır.
Özellikle, yeminli mali müşavirler SMMM'ler, serbest muhasebeciler, muhasebe müdürleri, denetçiler ve konuya ilgi duyanların yararlanabileceği "Bağımsız Denetim Mevzuatı" başlıklı kitap, Maliye ve Hukuk yayınlarından çıkmış olup "Simon Bolivar Cad. Ahmet Mithat Efendi Sok. No:48/4 Çankaya/Ankara" adresinden alınabileceği gibi, 0312-438 56 47 nolu telefondan isteyebilir ve bütün kitapevlerinde bulabilirsiniz.
Uluslararası İstanbul Model Birleşmiş Milletler 2007 Konferansı
Uluslararası İstanbul Model Birleşmiş Milletler 2007 Konferansı (IIMUN) İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Maltepe Üniversitesi ortak çalışmasıyla 23-27 Temmuz 2007 tarihleri arasında yapılacak.
Model United Nations (MUN), Birleşmiş Milletler'i model alarak kurulmuş ve Birleşmiş Milletler'e yapısal benzerliğinin yanı sıra tartışılan konuların da benzerlik gösterdiği konferanslara verilen genel addır. Yurtdışından 200 ve yurtiçinden 100 üniversite öğrencisinin katılımının beklendiği IIMUN konferansının resmi dili Birleşmiş Milletler'deki uygulamaya paralel olarak İngilizce olacak.
Katılımcı öğrenciler konferans süresince beş farklı komitede uluslararası platformdaki güncel problemler hakkında tartışacak ve bu problemlere çözüm üretmeye çalışacak.
(Kaynak: Dünya Gazetesi | 20.07.2007)
>> Duyurulardan haberdar olmak için E-Posta Listemize kayıt olun.
>> Uygulamalı Enflasyon Muhasebesi (171 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.
>> SGK Teşvikleri (150 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.
>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Apple Store 'dan hemen indir.
>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Google Play 'den hemen indir.