6 Nisan 2012 CUMA
Resmî Gazete
Sayı : 28256
Maliye Bakanlığından:
GENEL YÖNETİM MALÎ İSTATİSTİKLERİ GENEL TEBLİĞİ
(SIRA NO: 5)
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun 3 üncü maddesinde yer alan genel yönetim kapsamındaki kamu idareleri tanımından farklı olarak, uluslararası sınıflandırmalara uygun bir genel yönetim sektörü kapsamını, bu kapsamdaki kamu idarelerinin malî verilerinin derlenmesindeki usul ve esasları ve veri derleme sürecindeki yetki, sorumluluk ve yaptırımları belirlemektir.
Kapsam
MADDE 2 – (1) 5018 sayılı Kanunun 52 nci maddesi hükümlerine göre genel yönetim sektörü kapsamında sayılan ve Ek-1’deki listede merkezi yönetim, mahalli idareler ve sosyal güvenlik kurumları alt sektörleri altında sınıflandırılan birimler bu Tebliğ hükümlerine tabidir.
(2) Muhasebe işlemlerini Muhasebat Genel Müdürlüğü say2000i sistemi üzerinden yürüten kamu idareleri ile malî verilerini Bakanlığın belirlediği yöntemi kullanarak doğrudan Bakanlığa aktaran diğer idareler sadece 5, 13, 14 ve 16 ncı maddelere tabidir.
Dayanak
MADDE 3 – (1) Bu Tebliğ, 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30, 52, 53 ve geçici 18 inci maddeleri ile 3/5/2005 tarihli ve 2005/8844 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Genel Yönetim Muhasebe Yönetmeliğinin 137 nci maddesi ve 10/3/2006 tarihli ve 26104 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 441 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 4 – (1) Bu Tebliğin uygulanmasında;
a) Bakanlık: Maliye Bakanlığını (Muhasebat Genel Müdürlüğü),
b) Birim: 2 nci maddenin ikinci fıkrasında sayılanlar hariç olmak üzere Ek-1’deki listede sayılan idareleri,
c) Genel yönetim sektörü: Uluslararası standartlar esas alınarak belirlenen ve Ek-1’deki listedeki birimlerden oluşan sektörü,
ç) İl kontrol görevlisi: İl sınırları dâhilindeki birimlere ait hesapların muhasebe birimi kontrol görevlileri vasıtasıyla derlenmesini ve incelenmesini koordine etmekle görevli defterdarlık muhasebe müdürünü,
d) Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi (KBS): Verilerin Bakanlığa aktarılmasında kullanılan sistemi,
e) Kanun: 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununu,
f) Mahalli idare birlikleri: 26/5/2005 tarihli ve 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu ve 8/3/2011 tarihli ve 6172 sayılı Sulama Birlikleri Kanunu kapsamındaki birlikleri,
g) Muhasebe birimi kontrol görevlisi: Birimlere ait hesapların zamanında derlenmesini sağlamak, muhasebe tekniğine uygunluğunu kontrol etmek ve gerekli düzeltmeleri yaptırmak için il merkezinde muhasebe müdürünün önerisiyle Defterdar tarafından görevlendirilen defterdarlık uzmanını, ilçelerde malmüdürünü,
ğ) Sosyal tesis: 4/1/1961 tarihli ve 211 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu, 4/6/1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu ile 25/8/2011 tarihli ve 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamında olanlar dâhil olmak üzere Ek-1’deki listede sayılan kamu idarelerince işletilen eğitim, dinlenme ve spor tesisi, misafirhane, kreş, anaokulu, yemekhane, orduevi, askeri gazino, kışla gazinosu, dinlenme kampı, askeri kantin, çocuk bakımevi, öğretmenevi, öğretmen lokâli, öğretmen eğitim merkezi, tatil köyü, polis moral eğitim merkezi, polisevi, polis misafirevi ve lokali, eğitim ve dinlenme kampı, termal tesis ve benzeri sosyal tesisleri,
ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
Genel Hükümler
Genel yönetim sektörü kapsamının belirlenmesinin esasları
MADDE 5 – (1) Genel yönetim sektörü kapsamının belirlenmesinde, uluslararası standartlar çerçevesinde kamu idaresinin;
a) Kurumsal birim olup olmadığı,
b) Faaliyetlerini ekonominin diğer sektörlerinden zorunlu ve karşılıksız olarak aldığı vergi ve benzeri kaynaklarla finanse edip etmediği,
c) Faaliyetlerinin gelirin yeniden dağılımına yönelik olup olmadığı,
ç) Kamusal mal veya hizmet üretip üretmediği,
d) Genel yönetime dâhil birimlerce kontrol ve finanse edilip edilmediği, yönetim ve fiyat politikalarının bu birimler tarafından belirlenip belirlenmediği,
e) Piyasa için mal ve hizmet üreten birimlerin bunları ekonomik olarak önemli fiyattan satıp satmadığı,
f) Piyasa için mal ve hizmet üreten ve ekonomik olarak önemli fiyat uygulayan birimlerin satış gelirlerinin cari giderlerinin %50’si veya daha fazlasını karşılayıp karşılamadığı,
hususları esas alınmıştır.
Malî verilerin derlenme biçimi ve kapsamı
MADDE 6 – (1) Birimler, hesap bilgilerine ilişkin veri girişlerini www.kbs.gov.tr internet adresi üzerinden yapacaklardır.
(2) Birimlerin sisteme girecekleri hesap bilgileri, il özel idareleri, belediyeler ve mahalli idare birlikleri için Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği hükümleri ile Mahalli İdareler Detaylı Hesap Planı çerçevesinde Bakanlıkça belirlenen ayrıntıdaki mizan bilgileri ve bütçe tahminleri ile finansmanın ekonomik sınıflandırması tablosuna ilişkin bilgilerden oluşur. Diğer birimler için ise Genel Yönetim Muhasebe Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Genel Yönetim Detaylı Hesap Planına dönüşümü yapılmış ve Bakanlıkça belirlenen ayrıntıdaki mizan bilgilerinden oluşur.
(3) Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri konsolide hesap bilgileri Spor Genel Müdürlüğü tarafından KBS’ye girilir.
(4) Sosyal tesislerin hesap bilgileri, ilgili bakanlık veya kamu idaresine bağlı tüm sosyal tesisler için konsolide edilmiş ve Genel Yönetim Detaylı Hesap Planına dönüşümü yapılmış olarak, bağlı bulundukları bakanlık/kamu idaresinin ilgili birimi tarafından KBS’ye girilir. Birimlerce ihtiyaç duyulması halinde Bakanlıkça verilerin il düzeyinde konsolide edilerek girilmesine izin verilebilir.
Veri giriş dönemleri ve birimlerce yapılacak işlemler
MADDE 7 – (1) İl özel idareleri, belediyeler ve mahalli idare birliklerince, aylık dönemlerde oluşturulan kümülatif verilerin takip eden ayın sonuna kadar, yılın tamamına ait (Ocak-Aralık dönemi) kümülatif verilerin ise en geç takip eden yılın Şubat ayı sonuna kadar KBS'ye girişi yapılır.
(2) İl özel idareleri, belediyeler ve mahalli idare birlikleri haricinde kalan birimlerce, Ocak-Mart dönemi, Ocak-Haziran dönemi ve Ocak-Eylül dönemi kümülatif verilerinin, dönemi takip eden ay sonuna kadar (Nisan, Temmuz ve Ekim); yılın tamamına ait (Ocak-Aralık dönemi) kümülatif verilerin ise en geç takip eden yılın Şubat ayı sonuna kadar KBS’ye girişi yapılır.
(3) İl özel idareleri, belediyeler ve mahalli idare birliklerince ayrıca, ertesi yıla ve izleyen iki yıla ait bütçe gelir-gider tahminleri ile finansmanın ekonomik sınıflandırması tablosuna ilişkin bilgiler Eylül ayı sonuna kadar KBS'ye girilir.
(4) Veri girişleri, KBS sistemine giriş yetkisi verilen veri giriş görevlilerince Bakanlıkça yayımlanan uygulama kılavuzu çerçevesinde yapılır.
(5) KBS'ye giriş yetkisi ile ilgili şifre talepleri resmî yazıyla il özel idareleri, belediyeler ve mahalli idare birliklerince ilgisine göre defterdarlık muhasebe müdürlükleri ve malmüdürlüklerine; üniversite sosyal tesislerince ilgili üniversitenin muhasebe birimine, kalkınma ajanslarınca defterdarlık muhasebe müdürlüğüne ve bunların dışında kalan merkezi Ankara’da bulunan birimlerce ise ilgili bulundukları bakanlık merkez muhasebe birimlerine bildirilir. Sistem üzerinde gerekli tanımlama işlemi ilgili muhasebe birimlerince yerine getirilir. Söz konusu birimler, görevinden herhangi bir nedenle ayrılan ve yerine görevlendirilen kullanıcılarını bir sonraki veri giriş döneminden önce muhasebe birimlerine bildirirler.
(6) Birimler, KBS'ye veri girişi sırasında karşılaştıkları sorunları muhasebe birimi kontrol görevlisine veya il kontrol görevlisine, e-posta yoluyla ise genelyonetim@muhasebat.gov.tr adresine bildirirler.
Valiliklerce yapılacak işlemler
MADDE 8 – (1) İldeki birimlerin malî verilerinin derlenmesi, Valiliklerin koordinasyonunda gerçekleştirilir. Valilerce bir vali yardımcısı bu işi koordine etmekle görevlendirilir. İl kontrol görevlileri birimler ile yazışmalarını Valilikler aracılığıyla yaparlar.
(2) Koordinatör vali yardımcısı, defterdar ve il kontrol görevlisi en az üç ayda bir defa toplanarak ildeki veri giriş durumunu, Bakanlığın talep yazısına istinaden uygulanması gereken idari para cezalarının uygulanıp uygulanmadığını, veri göndermeyen birimlerle ilgili olarak birimlere yazılan uyarı yazıları ve düzenlenen eğitim faaliyetlerine ilişkin bilgileri, veri girişinin tamamlanması açısından gerekli kurumsal yapıyı oluşturamayan birimlerle ilgili olarak alınan tedbirleri ve genel yönetim malî istatistiklerinin önemi konusunda birimlerin üst yöneticilerine yapılan bilgilendirme faaliyetlerini değerlendirerek alınması gereken önlemleri belirlerler ve durumu tutanak altına alırlar. Bakanlıkça istenmesi veya koordinatör vali yardımcısı tarafından ihtiyaç duyulması halinde bu Tebliğ kapsamındaki faaliyetler hakkında rapor düzenlenerek Bakanlığa gönderilir.
Defterdarlıklarca yapılacak işlemler
MADDE 9 – (1) Malî istatistiklerin mevzuatta öngörülen süre ve içerikte derlenmesi ve yayımlanması kanuni bir zorunluluk olduğundan, il defterdarınca veri derlenmesi işlemlerine özel önem verilir ve gerekli önlemler alınır.
(2) İhtiyaç duyulması halinde, verilerin KBS’ye doğru bir şekilde aktarılması ve muhasebe sisteminin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için KBS veri giriş görevlilerine yönelik olarak eğitim programı düzenlenir.
(3) İl kontrol görevlileri ve muhasebe birimi kontrol görevlilerinin bu Tebliğde belirtilen sorumluluklarını yerine getirip getirmedikleri takip edilir.
İl kontrol görevlilerince yapılacak işlemler
MADDE 10 – (1) İl kontrol görevlileri, il sınırları dâhilindeki il özel idareleri, belediyeler ve mahalli idare birlikleri, sosyal tesisler, kalkınma ajansları, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü ile belediye bağlı idareleri ve belediye şirketlerine ait veri giriş durumlarını KBS üzerinden anlık olarak takip ederler. İl kontrol görevlileri, verilerin zamanında ve doğru bir şekilde KBS’ye girilmesini sağlamak üzere muhasebe birimi kontrol görevlileri ile koordineli olarak çalışırlar.
(2) İl kontrol görevlileri, il sınırları dâhilindeki birimler tarafından KBS’ye girilen verilerin, muhasebe birimi kontrol görevlilerince Bakanlıkça yayımlanan inceleme rehberine göre kontrol edilip edilmediğini takip ederler.
(3) İl kontrol görevlileri, il sınırları dâhilinde yeni kurulan, taşınan, birleşen, adı değişen ya da kapanan birimlerin KBS sisteminde güncellenmesine yönelik olarak Bakanlığa bilgi verirler.
(4) İl kontrol görevlileri, bu Tebliğ kapsamında yürütmüş oldukları faaliyetleri, muhasebe birimi kontrol görevlilerinden gelen bilgileri de içerecek şekilde vali yardımcısı koordinasyonunda düzenlenen toplantıda komisyonun bilgisine sunarlar.
Muhasebe birimi kontrol görevlilerince yapılacak işlemler
MADDE 11 – (1) Muhasebe birimi kontrol görevlileri, sorumluluk alanındaki birimlere ait veri girişlerinin zamanında tamamlanması için gerekli önlemleri alırlar.
(2) Muhasebe birimi kontrol görevlileri, il özel idareleri, belediyeler ve mahalli idare birliklerince KBS’ye girilen verilerin Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği hükümleri ile Mahalli İdareler Detaylı Hesap Planına uygunluğunu ve diğer birimlerin verilerinin Genel Yönetim Muhasebe Yönetmeliği hükümleri ile Genel Yönetim Detaylı Hesap Planına uygunluğunu Bakanlıkça yayımlanan inceleme rehberine göre kontrol ederler.
(3) Muhasebe birimi kontrol görevlileri, sorumluluk alanındaki birimlerden verilerini bu Tebliğde belirlenen sürelerde KBS’ye girmeyenleri uyarırlar ve buna rağmen veri girişi yapmayan birimleri il kontrol görevlisine bildirirler.
(4) Muhasebe birimi kontrol görevlileri, veri derleme ve inceleme sürecinde yapılan faaliyetleri il kontrol görevlisine raporlar.
Bakanlıkça yapılacak işlemler
MADDE 12 – (1) Hesap bilgilerinin zamanında ve doğru bir şekilde KBS’ye girilmesinin takibi ve gerekli tedbirlerin alınması işlemlerinin genel koordinasyonu,
(2) İl kontrol görevlileri ve muhasebe birimi kontrol görevlilerinin görevlerini yerine getirirken karşılaştıkları sorunların çözümüne ilişkin gerekli çalışmaların yapılması,
(3) Birimlerce veri girişi sırasında karşılaşılan teknik sorunlara ilişkin olarak gerekli önlemlerin alınması,
(4) Ek-1’deki listede merkezi yönetim kapsamındaki bütçe dışı kurumlar ile sosyal güvenlik kurumları hesap bilgilerinin zamanında ve doğru bir şekilde KBS’ye girilmesinin takibi ve veri girişlerinin zamanında yapılması için gerekli tedbirlerin alınması,
(5) Birimlerin mizanlarında muhasebe tekniğine uygunluk açısından inceleme yapılması ve tespit edilen hataların il kontrol görevlileri aracılığıyla düzeltilmesi,
faaliyetleri Bakanlıkça yürütülür.
Birimlerin muhasebe işlemleri ve malî tablolarının denetimi
MADDE 13 – (1) Bu Tebliğ kapsamına dahil idarelere ait hesapların mevzuatla belirlenen ilke, esas ve usullere uygun olarak oluşturulmasının sağlanması ile birimlerden zamanında ve doğru veri elde edilmesi için Bakanlıkça veya Defterdarlıklarca, gerekli görülen birimlerin malî tabloları, muhasebe tekniğine uygunluk ve malî tablolardaki verilerin KBS’ye doğru aktarılıp aktarılmadığının incelenmesi açısından denetim programlarına dâhil edilir. Defterdarlıklar tarafından yapılacak denetimler sonucunda ortaya çıkan hata ve noksanlıkların giderilmesi için, birimlerin muhasebe yetkililerine yönelik olarak Defterdarlıklarca eğitim düzenlenmesi dâhil gerekli tüm tedbirler alınır.
(2) İl kontrol görevlileri ve muhasebe birimi kontrol görevlilerinin bu Tebliğde belirtilen sorumluluklarını yerine getirip getirmedikleri merkez ve il denetim programlarına dâhil edilir.
Hesap bilgilerinin süresinde gönderilmemesi halinde uygulanacak yaptırımlar
MADDE 14 – (1) Kanunun 53 üncü maddesinin son fıkrasında, genel yönetim kapsamına dâhil kamu idarelerinden, malî istatistiklerine esas verilerini süresinde göndermeyenlere, Bakanlıkça bir ay ek süre verileceği, verilen ek süre sonunda da verilerin gönderilmemesi halinde ise Bakanlığın talebi üzerine, ilgili kamu idaresinin üst yöneticileri tarafından malî hizmetler birimi yöneticisi ile muhasebe yetkilisine, her türlü aylık, ödenek, zam ve tazminat dâhil yapılan bir aylık net ödemeler toplamı tutarında idari para cezası verileceği hüküm altına alınmıştır. Kanunda ayrıca, idari para cezası uygulanmış olmasının, bilgi verme yükümlülüğünü ortadan kaldırmayacağı ve idari para cezalarının Kanunun 73 üncü maddesi hükümlerine göre tahsil edileceği de hükme bağlanmış bulunmaktadır.
(2) Kanunun 73 üncü maddesinde ise “Bu Kanunda belirtilen para cezaları, ilgili kamu idaresinin üst yöneticisi tarafından verilir. Para cezaları, karar verilmesini izleyen ay başından başlamak üzere ve herhangi bir hüküm almaya gerek kalmaksızın; ilgililerine yapılan her türlü aylık, ödenek, zam, tazminat dâhil bir aylık net ödemelerin dörtte biri oranında kesilerek tahsil olunur.” hükmü yer almaktadır.
(3) Anılan hükümler çerçevesinde, hesap bilgilerini bu Tebliğde belirtilen sürede göndermediği veya gönderilmiş olan hesap bilgilerinin mevzuat hükümleri çerçevesinde Bakanlıkça belirlenen mizan formatına uygun olmadığı Bakanlıkça ve/veya Defterdarlıklarca tespit olunanlara, bu Tebliğde belirlenen veri giriş süresi bitiminden itibaren 1 ay ek süre verilir ve ilgili birimlere bildirilir. 1 aylık süre bitiminde de hesap bilgilerini göndermeyen birimlere birinci fıkrada belirtilen idari para cezasının uygulanması ve sonucundan bilgi verilmesi doğrudan veya Defterdarlıkların talebi üzerine Bakanlıkça, birimlerin üst yöneticilerinden istenir.
(4) Üst yöneticiler idari para cezasının uygulanıp uygulanmayacağı hususunda takdir yetkisine sahip değildir. Bu çerçevede üst yöneticiler, bu Tebliğ hükümlerine göre malî hizmetler birimi yöneticisi ile muhasebe yetkilisine verilmesi Bakanlıkça istenen idari para cezasını vermek, Kanunun ilgili maddesine göre tahsil etmek ve sonucundan Bakanlığa bilgi vermekle yükümlüdürler.
Bütçe politikası, gelir ve giderlerin izlenmesi amacıyla istenecek veriler
MADDE 15 – (1) Kanunun 30 uncu maddesinin ikinci fıkrasında, genel yönetimin tüm gelir ve giderleri ile borç ve malî imkânlarının tespitinin ve takibinin yapılabilmesi amacıyla, genel yönetim kapsamındaki kamu idareleri ve merkezi yönetim bütçesinden yardım alan kurum, kuruluş, vakıf ve dernekler ile benzeri teşekküllerin; gelir ve gider tahminlerini, malî tablolarını, birbirleriyle olan borç ve alacak durumlarını, personel giderlerine ilişkin her türlü bilgi ve belgeleri, istenilmesi halinde Maliye Bakanlığına vermek zorunda olduğu hüküm altına alınmıştır.
(2) Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinde tanımlanan belediye bağlı idareleri, Bakanlıkça belirlenen mizan formatına uygun olarak aylık dönemlerde oluşturulan kümülatif verilerini takip eden ayın sonuna kadar, yılın tamamına ait (Ocak-Aralık dönemi) kümülatif verilerini ise en geç takip eden yılın Şubat ayı sonuna kadar KBS'ye girerler. 10/7/2004 tarihli ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 26 ncı maddesi ile 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 70 inci maddesi kapsamındaki belediye şirketlerine ait malî veriler ise aynı formatta bağlı oldukları belediye tarafından KBS’ye girilir.
(3) Kamu iktisadi teşebbüslerinin malî verileri ise Hazine Müsteşarlığınca birleştirilerek ikinci fıkrada belirtilen dönemlerde Bakanlığa verilir.
Genel yönetim sektörü kapsamının gözden geçirilmesi
MADDE 16 – (1) Bu Tebliğ ile belirlenen genel yönetim sektörünün kapsamı bu Tebliğin yayımlandığı tarihten itibaren her üç yılda bir Bakanlıkça incelenir ve ilgili idarelerin de görüşünün alınması suretiyle gerekli görülmesi halinde kapsam yeniden belirlenir.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Son Hükümler
Yürürlükten kaldırılan tebliğler
MADDE 17 – (1) 25/10/2008 tarihli ve 27035 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Genel Yönetim Malî İstatistikleri Genel Tebliği (Mahalli İdareler Malî Verileri) (Sıra No: 1),
(2) 4/2/2009 tarihli ve 27131 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Genel Yönetim Malî İstatistikleri Genel Tebliği (Genel Yönetim Sektörünün Kapsamı) (Sıra No: 2),
(3) 19/9/2009 tarihli ve 27354 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Genel Yönetim Malî İstatistikleri Genel Tebliği (Genel Yönetim Sektörü Kapsamına İlk Defa Alınan Kamu İdarelerinin Malî Verileri) (Sıra No: 4),
yürürlükten kaldırılmıştır.
Yürürlük
MADDE 18 – (1) Bu Tebliğ 1/1/2012 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 19 – (1) Bu Tebliğ hükümlerini Maliye Bakanı yürütür.
EK-1
GENEL YÖNETİM SEKTÖRÜ
I- MERKEZİ YÖNETİM ALT SEKTÖRÜ
A- Bütçe İçi Kurumlar
1. Türkiye Büyük Millet Meclisi
2. Cumhurbaşkanlığı
3. Başbakanlık
5. Yargıtay
6. Danıştay
7. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu
8. Sayıştay
9. Adalet Bakanlığı
10. Millî Savunma Bakanlığı
11. İçişleri Bakanlığı
12. Dışişleri Bakanlığı
13. Maliye Bakanlığı
14. Millî Eğitim Bakanlığı
15. Sağlık Bakanlığı
16. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
17. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
18. Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanlığı
19. Kültür ve Turizm Bakanlığı
20. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
21. Avrupa Birliği Bakanlığı
22. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
23. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
24. Ekonomi Bakanlığı
25. Gençlik ve Spor Bakanlığı
26. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
27. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
28. Kalkınma Bakanlığı
29. Orman ve Su İşleri Bakanlığı
30. Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği
31. Millî İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı
32. Jandarma Genel Komutanlığı
33. Sahil Güvenlik Komutanlığı
34. Emniyet Genel Müdürlüğü
35. Diyanet İşleri Başkanlığı
36. Hazine Müsteşarlığı
37. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı
38. Devlet Personel Başkanlığı
39. Türkiye İstatistik Kurumu
40. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı
41. Gelir İdaresi Başkanlığı
42. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
43. Meteoroloji Genel Müdürlüğü
44. Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü
45. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu
46. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu
47. Yükseköğretim Kurulu
48. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı
49. İstanbul Üniversitesi
50. İstanbul Teknik Üniversitesi
51. Ankara Üniversitesi
52. Karadeniz Teknik Üniversitesi
53. Ege Üniversitesi
54. Atatürk Üniversitesi
55. Orta Doğu Teknik Üniversitesi
56. Hacettepe Üniversitesi
57. Boğaziçi Üniversitesi
58. Dicle Üniversitesi
59. Çukurova Üniversitesi
60. Anadolu Üniversitesi
61. Cumhuriyet Üniversitesi
62. İnönü Üniversitesi
63. Fırat Üniversitesi
64. Ondokuz Mayıs Üniversitesi
65. Selçuk Üniversitesi
66. Uludağ Üniversitesi
67. Erciyes Üniversitesi
68. Akdeniz Üniversitesi
69. Dokuz Eylül Üniversitesi
70. Gazi Üniversitesi
71. Marmara Üniversitesi
72. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
73. Trakya Üniversitesi
74. Yıldız Teknik Üniversitesi
75. Yüzüncü Yıl Üniversitesi
76. Gaziantep Üniversitesi
77. Abant İzzet Baysal Üniversitesi
78. Adnan Menderes Üniversitesi
79. Afyon Kocatepe Üniversitesi
80. Balıkesir Üniversitesi
81. Celal Bayar Üniversitesi
82. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
83. Dumlupınar Üniversitesi
84. Gaziosmanpaşa Üniversitesi
85. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü
86. Harran Üniversitesi
87. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
88. Kafkas Üniversitesi
89. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
90. Kırıkkale Üniversitesi
91. Kocaeli Üniversitesi
92. Mersin Üniversitesi
93. Muğla Üniversitesi
94. Mustafa Kemal Üniversitesi
95. Niğde Üniversitesi
96. Pamukkale Üniversitesi
97. Sakarya Üniversitesi
98. Süleyman Demirel Üniversitesi
99. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
100. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
101. Galatasaray Üniversitesi
102. Ahi Evran Üniversitesi
103. Kastamonu Üniversitesi
104. Düzce Üniversitesi
105. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
106. Uşak Üniversitesi
107. Rize Üniversitesi
108. Namık Kemal Üniversitesi
109. Erzincan Üniversitesi
110. Aksaray Üniversitesi
111. Giresun Üniversitesi
112. Hitit Üniversitesi
113. Bozok Üniversitesi
114. Adıyaman Üniversitesi
115. Ordu Üniversitesi
116. Amasya Üniversitesi
117. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi
118. Ağrı Dağı Üniversitesi
119. Sinop Üniversitesi
120. Siirt Üniversitesi
121. Nevşehir Üniversitesi
122. Karabük Üniversitesi
123. Kilis 7 Aralık Üniversitesi
124. Çankırı Karatekin Üniversitesi
125. Artvin Çoruh Üniversitesi
126. Bilecik Üniversitesi
127. Bitlis Eren Üniversitesi
128. Kırklareli Üniversitesi
129. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi
130. Bingöl Üniversitesi
131. Muş Alparslan Üniversitesi
132. Mardin Artuklu Üniversitesi
133. Batman Üniversitesi
134. Ardahan Üniversitesi
135. Bartın Üniversitesi
136. Bayburt Üniversitesi
137. Gümüşhane Üniversitesi
138. Hakkari Üniversitesi
139. Iğdır Üniversitesi
140. Şırnak Üniversitesi
141. Tunceli Üniversitesi
142. Yalova Üniversitesi
143. Türk-Alman Üniversitesi
144. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
145. Bursa Teknik Üniversitesi
146. İstanbul Medeniyet Üniversitesi
147. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi
148. Konya Üniversitesi
149. Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi
150. Erzurum Teknik Üniversitesi
151. Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
152. Savunma Sanayi Müsteşarlığı
153. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu
154. Atatürk Araştırma Merkezi
155. Atatürk Kültür Merkezi
156. Türk Dil Kurumu
157. Türk Tarih Kurumu
158. Türkiye ve Orta-Doğu Amme İdaresi Enstitüsü
159. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu
160. Türkiye Bilimler Akademisi
161. Türkiye Adalet Akademisi
162. Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu
163. Karayolları Genel Müdürlüğü
164. Spor Genel Müdürlüğü
165. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü
166. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü
167. Orman Genel Müdürlüğü
168. Vakıflar Genel Müdürlüğü
169. Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü
170. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü
171. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü
172. Türk Akreditasyon Kurumu
173. Türk Standartları Enstitüsü
174. Türk Patent Enstitüsü
175. Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü
176. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu
177. Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı
178. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı
179. GAP Bölge Kalkınma İdaresi
180. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı
181. Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu
182. Meslekî Yeterlilik Kurumu
183. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı
184. Türkiye Yazma Eserler Başkanlığı
185. Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
186. Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
187. Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
188. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
189. Türkiye Su Enstitüsü
190. Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu
191. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu
192. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
193. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu
194. Kamu İhale Kurumu
195. Rekabet Kurumu
196. Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu
197. Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu
B- Bütçe Dışı Kurumlar
1. Savunma Sanayi Destekleme Fonu
2. Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Destekleme Fonu
3. Özelleştirme Fonu
4. Başbakanlık Tanıtma Fonu
5. Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu
6. Döner Sermayeler
7. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
8. Merkezi İhale ve Finans Birimi
9. Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı
10. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu
11. Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATOPOL Tesisleri İşletme Başkanlığı
12. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu
13. Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü
14. Kefalet Sandıkları
15. Sosyal Tesisler
16. Şeker Kurumu
II- MAHALLİ İDARELER ALT SEKTÖRÜ
1. İl Özel İdareleri (Bozcaada ve Gökçeada İlçe Özel İdareleri Dâhil)
2. Belediyeler
3. Mahalli İdare Birlikleri
4. Kalkınma Ajansları
5. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri
III- SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARI ALT SEKTÖRÜ
1. Sosyal Güvenlik Kurumu
2. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü
3. İşsizlik Sigortası Fonu
(06.04.2012)
>> Duyurulardan haberdar olmak için E-Posta Listemize kayıt olun.
>> Uygulamalı Enflasyon Muhasebesi (171 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.
>> SGK Teşvikleri (150 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.
>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Apple Store 'dan hemen indir.
>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Google Play 'den hemen indir.